Array

Satul care a supravieţuit de pe vremea dacilor. Acesta este locul de poveste pe care trebuie să il vizitezi

catun-3

- Advertisement -

Frumusețea și unicitatea satului a atras mulţi turişti străini interesaţi de peisajele inegalabile şi de viaţa simplă şi curată pe care o găsesc aici. O delegaţie de la Catedra de Agroturism a Universităţii din Viena a venit în România special pentru a vedea acest sat unic, cu dorința de a recrea aici atmosfera unor timpuri aproape dispărute.

Costel Şerban, primarul din comuna Popeşti, şi-a propus să transforme acest cătunul într-o staţiune și să dea viață veșnică acestui loc. Printr-o ordonanță, a reuşit să atragă fonduri europene în valoare de peste 30 de miliarde de lei cu ajutorul cărora plănuieşte să facă trasee turistice şi pensiuni. “Vă garantez eu că cine va veni o zi sau două la Firijba va reveni de multe ori în timpul unui an. Zona are un farmec aparte şi vara şi iarna, de fapt în toate cele patru anotimpuri” a declarat primarul pentru Râmnicu Vâlcea Week.

Proiectul presupune intrarea caselor existente în patrimoniul localităţii, urmând ca ele să facă parte dintr-un muzeu al satului, lucru care va împiedica demolarea sau modificarea lor.