Array

Trebuie să-i învățăm pe copiii nostri aceste 9 lucruri pentru a ajuta planeta să supraviețuiască!

- Advertisement -

Copiii noștri ne copiaza repede obiceiurile și, dacă noi, ca părinți, ii învățăm obiceiuri ecologice, acestia pot juca un rol imens în salvarea mediului. Este esențial să stabilim aceste obiceiuri, astfel încât copiii noștri să se poată conecta mai bine cu natura și astfel îi va inspira să aibă conversații despre salvarea planetei.

1. Social media poate deveni o dependență , în special pentru generația tânără, care este expusa la o varietate de conținut și petrece mai puțin timp în natură.

Cu toate acestea, poate fi folosita si in mod pozitiv ,cum ar fi pentru a salva planeta , cautand tehnici de salvare si conservare a planetei.

- Advertisement -

2. Informati-i că atunci când emisiile scad, încălzirea globală încetinește.

3. Închideți întotdeauna robinetele, deoarece fiecare picătură contează.

- Advertisement -

Învațati-va copii importanța conservării apei prin economisirea apei. Acest lucru se poate face prin oprirea robinetelor, fierberea doar a cantității de apă de care aveți nevoie și colectarea și conservarea apei de ploaie. De asemenea, ar trebui să-i încurajăm să facă dușuri mai rapide, deoarece fiecare minut petrecut în duș folosește până la 17 litri de apă .

4. Asigurați-vă că animalele sunt bine îngrijite.

Copiii trebuie învățați că toate viețuitoarele trebuie tratate cu grijă și respect de la cele din sălbăticie până la cele domestice. Acestea ar trebui să fie îngrijite , sa li se ofere mâncare și dragoste pentru a asigura un echilibru sănătos al sistemului ecologic.

- Advertisement -

5. Reciclați și reutilizați materialele plastice.

6. Mancati mai multe alimente proaspete și organice .

Se spune că producția de alimente ecologice este mai bună pentru mediu decât metodele de cultivare convenționale, deoarece acestea evită utilizarea îngrășămintelor artificiale și a pesticidelor care dăunează solului. Alimentele produse sunt, de asemenea, mai sănătoase și mai hrănitoare .

7. Plantati cât mai mulți copaci.

Copacii sunt viitorul și ar trebui să-i învățăm pe copii să îi aprecieze și să îi protejeze. Crearea unei culturi de plantare a acestora va fi esențială pentru ecosistemul nostru în viitor.

8. Opriți luminile din camerele pe care nu le folositi.

9. Participați la curățenie locală din comunitate.

Încurajarea copiilor să participe la zilele de curățare a comunității prin strângerea și colectarea gunoiului este o modalitate excelentă de a face lumea un loc mai bun și de a interacționa cu ceilalți.