Primii alpiniști care au cucerit această stâncă sunt încă venerați în cercurile profesionale din comunitatea americană. Un complex geologic fascinant în sine. Acest munte este singurul din statul Wyoming. Cel mai apropiat oraș de acest loc este Hallett.
Această stâncă de 385 de metri înălțime este singura din întreaga zonă. Geologii susțin că această stâncă ar putea fi un vulcan latent. Conform teoriei lor, în perioada triasică a existat un ocean în acest loc. Vulcanul se afla sub apă, iar forța erupției sale a fost atât de mică încât magma nu a putut ajunge în stratul superior de apă.
De-a lungul mai multor milioane de ani, apa a dispărut. În procesul de eroziune, stratul sedimentar moale s-a îndepărtat de magma fosilizată. Eroziunea continuă să macine roca, dar vor trece multe milioane de ani până când totul se va prăbuși.
În mitologia indiană, această stâncă poartă numele de refugiul ursului. Însă, din cauza unui traducător neexperimentat, numele stâncii a fost schimbat de către șefii expediției în 1875. Traducătorul a tradus „Casa Ursului” în „Turnul Spiritului Rău”.
Există multe legende în jurul acestei stânci. Iată trei dintre cele mai populare dintre toate.
1. Prima legendă vorbește despre șapte fete frumoase care nu și-au ascultat părinții și au fugit în pădure. Mergând noaptea prin pădure, ele au auzit mârâitul unei fiare în pădurea întunecată și au încep să fugă. Când au urcat pe un mic munte, s-au rugat la marele lor spirit pentru a fi salvate. Și când fiara a izbucnit în luminiș și s-a repezit spre fete, muntele a început imediat să crească.
2. Un alt mit spune că în munte trăia un spirit malefic care trimitea vânturi și ploi puternice asupra așezărilor indienilor. De fiecare dată când bătea o tobă, un fulger lovea stânca. Acest fenomen natural incredibil frapează mințile martorilor oculari întâmplători chiar și în timpurile moderne.
3. Pasionații de ufologie susținut că vârful stâncii era o pistă de aterizare pentru avioane spațiale. Iar acest lucru a atras mulți regizori celebri pentru a-și filma filmele.
La sfârșitul secolului al XIX-lea, în apropierea stâncii a fost planificat un spectacol de alpinism, iar doi fermieri au decis să câștige bani escaladând Turnul Diavolului.
Timp de o jumătate de an au construit o scară prin introducerea cu ciocanul a unor pene de lemn în crăpături și apoi prin conectarea lor cu scânduri. Când lucrarea a fost terminată, unul dintre fermieri a urcat în vârf.
În prezent, vizitarea acestui punct de atracție natural este posibilă pe tot parcursul anului. Cu excepția unei singure luni, iunie. Indienii din zonă își desfășoară ritualurile pentru a liniști spiritele și nu le permit celor străini să ajungă în fața stâncii.