Array

10 curiozități interesante despre Marea Moartă

- Advertisement -

Așa-numita Marea Moartă este cunoscută ca fiind situată la granița dintre Iordania și Israel.

Este un fel de mare cu o cantitate absurdă de sare, ceea ce face ca o persoană să poată pluti ușor în apele sale.

Din această cauză, să vedem acum 10 caracteristici și curiozități despre care probabil nu știați despre Marea Moartă. Verificați:

- Advertisement -

1. Punctul cel mai de jos al Pământului

Marjele suprafeței Mării Moarte sunt la 423 de metri sub nivelul mării, ceea ce o face cel mai mic punct de altitudine de pe întreaga planetă.

2. Nu este o mare!

- Advertisement -

Se numește Marea Moartă, dar, de fapt, este un mare lac de sare în care curge râul Iordan. Apa nu curge în alte lacuri, mări sau oceane.

3. Cel mai adânc lac hipersalin

- Advertisement -

În ciuda tuturor faimei, Marea Moartă nu este cea mai sărată din lume; Sunt trei înaintea ei. Cu toate acestea, printre cele mai sărate, ea are adâncimea cea mai adâncă, ajungând la 377 de metri.

4. Aici este un climat unic

Înconjurată de peisaje aride și deșerte, în locul unde se află Marea Moartă umiditatea este scăzută și există o cantitate mică de precipitații. În timpul anului, temperatura variază între + 15 și + 37 ° C. Dar unic este faptul că acesta este singurul loc de pe Pământ în care puteți să faceți plajă pentru o lungă perioadă de timp fără a avea arsuri solare.

5. Este aproape imposibil să înoți în Marea Moartă

Este imposibil să înoți în apa Mării Moarte. Este ca și cum ai fi strivit constant de o saltea gonflabilă.

6. Vechii egipteni o foloseau la procesul de mumificare

Una dintre substanțele folosite pentru mumificare a fost asfaltul, un element important pentru îmbălsămarea celui decedat înainte de înfășurarea în bandaje. Marea Moartă le-a oferit egiptenilor asfalt, așa că aceștia veneau des în locul unde ea se află.

7. Se usucă cu o viteză alarmantă

Marea Moartă se usucă. Studiile arată că, dacă nu se face nimic, Marea Moartă se va usca complet în 50 de ani. Pentru a preveni acest lucru, Israelul și Iordania cooperează, pompând apă din Marea Roșie în lac.

8. Aerul conține oxigen suplimentar

Datorită climatului unic, aerul local conține mai mult oxigen și brom, ceea ce oferă un efect plăcut și relaxant.

9. Turism medical

Datorită concentrației mari în minerale precum zincul, Marea Moartă s-a dovedit a fi un tratament excelent pentru boli precum astmul, hipertensiunea arterială și reumatismul, precum și un remediu puternic pentru îmbunătățirea condițiilor pielii.

10. Există o profeție despre Marea Moartă

În Biblie, în Iezechiel 47: 1-10, profetul spune ca va veni un timp în viitor, când apele Mării Moarte “vor fi sănătoase”, iar marea va fi plină de pește. Conform celor mai recente cercetări științifice, pe fundul mării s-au deschis buzunare de apă dulce. Poate că predicția se împlinește?