Array

10 lucruri ciudate care se întâmplă cu corpul tău în avion

- Advertisement -

Acum ca a venit sezonul vacantelor si toata lumea pleaca cat mai departe de casa, ar trebui sa va spunem si cateva lucruri legate de cel mai folosit mijloc de transport din aceasta perioada. Majoritatea dintre noi plecam cu avionul daca dorim sa iesim din tara, insa cati dintre noi stim ce se intampla cu adevarat in corpul nostru atunci cand sunt in aer? Ei bine in acest articol va prezentam 10 lucruri mai ciudate care se intampla atunci cand zburam.

Picioarele se umflă

În timp ce sunteți la bord, nu puteți merge liber și vă întindeți picioarele. Din păcate, lipsa mișcării duce la stagnarea sângelui în picioare, ceea ce poate duce la umflături sau chiar coagulare .

- Advertisement -

Pentru a evita acest lucru, întindeți picioarele din când în când

Gusturile tale în schimbarea alimentelor

Oamenii de stiinta au descoperit ca zonele creierului responsabile de preferintele gustului lucreaza diferit in timpul zborului. Chiar și ccare prefera gustarile cu adevart dulci pot pofti la ceva sarat in timpul zborului.

- Advertisement -

Un miros neplăcut apare din gură

Deshidratarea determină corpul nostru să producă mai puțin saliva , rezultând o creștere activă a bacteriilor și, în consecință, un miros rău .

Puteți evita acest lucru având o masă exclusiv sănătoasă înainte de zbor și sa mestecați gumă cu menta.

- Advertisement -

Aveți probleme cu pielea

Deshidratarea cauzeaza , de asemenea , pielea deschidratata și acnee. Aerul uscat la bord slăbește proprietățile protectoare ale pielii, ceea ce duce la probleme legate de piele.

Capul tău se rotește

Este posibil să aveți amețeli, greață sau chiar vărsături în timpul unui zbor, deoarece imaginea statică pe care o vedeți nu corespunde sentimentului de mișcare și corpul este astfel stresat.

Îți este greu să te eliberezi

Lipsa mobilității poate duce, de asemenea , la constipație sau flatulență . O perioadă lungă de ședere încetinește metabolismul , în timp ce o schimbare a presiunii face ca gazele să-și modifice modelul de circulație .

Reduceți caloriile înainte de zbor și întindeți-vă din cand in cand mușchii, pentru a evita această problemă.

Auzul tau slăbește

Modificările presiunii la bordul unui avion pot provoca probleme ale auzului .Aerul va începe să apese din interior, ducând la tulburări de auz temporare și dureroase.

Guma de mestecat simpla sau bomboana tare va va ajuta aici. Ele stimulează salivarea și înghițirea permite aerisire.

Simți o durere de dinți subită

Motivul este diferența de presiune menționată mai sus : aerul intră în orificii mici și vă presează dinții din interior.
Adresați-vă medicului dentist înainte de a călători pentru a preveni acest lucru.

Consumați bacterii periculoase

În ciuda tuturor eforturilor de a face apa la bord să fie mai sanatoasa, majoritatea lichidelor conțin în continuare bacterii intestinale dăunătoare .
Pentru a evita infecția, beți doar apă îmbuteliată și nu lăsați mâncarea să atingă masa.

Ești mai nervos

Chiar și cei care nu se tem de zbor pot deveni nervosi sau chiar supărați la bord. Motivul este simplu: nu avem controlul asupra siguranței noastre și asta ne face să ne îngrijoreze.