Array

10 Lucruri pe care le folosim zi de zi si care nu ar trebui să fie ridicate de la sol

- Advertisement -

Un inel frumos, un portofel plin de bani, o monedă veche sau o pereche de casti  wireless de ultima generatie sunt doar putine dintre obiectele pe care le folosim zi de zi pe care le putem gasi pe strada. De multe ori ne simțim obligați să ridicăm aceste descoperiri de la sol atunci cand le vedem pe strada. Cu toate acestea, în nici un caz nu ar trebui să faceți asta. Este important să vă opriți și să vă reamintiți că consecințele acțiunilor dvs. ar putea avea un efect asupra sănătății și bunăstării dumneavoastră de zi cu zi. Mai bine incercati pe cat posibil sa evitati sa ridicati aceste lucruri decat sa intrati intr-un cerc vicios.

Un portofel, o pungă sau un plic de bani

Aveți grijă chiar dacă motivele dvs. sunt bune și intenționați să vă dați portofelul poliției. În acest caz, s-ar putea să ajungeți prins într-un truc vechi. Odată ce ați luat portofelul pierdut, un „martor” ar putea să ceară jumătate din banii pe care tocmai l-ați găsit și apoi proprietarul portofelului s-ar putea să vă arate și să vă acuze de furt. De aceea, dacă simțiți că sunteți urmărit sau urmat de un individ suspect, evitați să luați ceva.

bijuterii cu aspect scump (un inel, cercei, un medalion de piatra)

- Advertisement -

Acest truc este la fel de vechi. Pe stradă, s-ar putea sa fie o persoană bine îmbrăcată care vă cheamă și vă arăt un inel frumos, care ar fi cazut pe pământ. Cu o anumită coincidență extraordinară, noul dvs. „prieten” nu va dori bijuteria , si e dispus sa o vanda pe o suma destul de mica. Ca rezultat, le dați bani și, uneori, după aceea, aflați că inelul strălucitor cu diamante este un fals ieftin.

Căști

Știați că o pereche de căști sunt o parte din lucrurile noastre personale? O mulțime de bacterii se îngrămădesc  în cauciucul spumos folosit în căști. De aceea, dispozitivul nou descoperit ar putea să se răstoarne cu o infecție cu stafilococ sau cu streptococ la stânga de la proprietarul anterior.

Cuțite și alte lucruri care pot fi periculoase

- Advertisement -

Dacă nu doriți să aveți probleme cu poliția, este mai bine să nu ridicați cuțitele găsite accidental pe stradă. Această regulă se aplică și lucrurilor mai neobișnuite și frumoase. În primul rând, dacă ați descoperit o piesă de arme relativ rară, ați putea fi înșelată în aceeași schemă ca cea discutată în numărul 2.

Un transmițător portabil sau alt echipament de comunicații

Dacă găsiți ceva de genul unei walkie-talkie, există șanse mari să intrați în conflict cu oficialii politiei în această privință. Un utilizator de internet a împărtășit o poveste în care a găsit o statie de lucru și a ieșit în aer cu un mesaj care indică unde se află. Acțiunea sa nevinovată a revenit asupra lui și a fost condamnat pentru furt.

Obiectele metalice suspecte găsite în zonele de activitate militară

- Advertisement -

Aceste lucruri se pot dovedi a fi dispozitive explozive. Cel mai adesea se găsesc grenade, carcase și mine, după ce zapada se topește în păduri și câmpuri. Se întâmplă ca grădinarii și fermierii să descopere artilerie pe pământul lor. 

Specialiștii vă recomandă să evitați să vă apropiați, să ridicați sau să mutați acele obiecte. Dacă vedeți aceste obiecte, pur și simplu mergeți departe/  Este foarte important să informați poliția sau armata despre descoperirea voastră.

Monede vechi și artefacte

Știați că legea din anumite țări interzice căutarea unor monede și artefacte vechi? Acesta este modul în care autoritățile iau măsuri împotriva săpătoarelor „negre”. De exemplu, începând din 2013, entuziaștii echipați cu detectoare de metale sunt considerați a fi infractori ai legii din Rusia. Nu puteți descoperi și arunca artefacte cu vârsta de 100 de ani sau mai mult fără permisiune specială. În caz contrar, veți fi trași la răspundere pentru distrugerea patrimoniului cultural și arheologic.

Pini și ace

Dacă ați găsit o seringă de unică folosință utilizată la ușă sau în hala apartamentului dvs., nu o luați în nici un caz. Același lucru este valabil și pentru ace. Nu veți primi SIDA, dar există un risc semnificativ de a contracta hepatitele virale.

Cartele SIM

Creditorii oficiali sau administratorii APY ar putea să vă sune zi și noapte. Așa cum se întâmplă adesea, debitori lipsiți de scrupule aruncă cartele SIM. În afară de asta, o cartelă SIM ar putea fi scoasă dintr-un dispozitiv furat și, dacă o veți folosi, ar putea fi necesar să aveți o conversație neplăcută cu poliția.

Păsări și chiar si arici

În timpul unui picnic sau a unei excursii de camping, ați putea dori doar să întâlniți animalele forestiere. Cu toate acestea, merită să vă amintiți că nu este necesar să le țineți în mână. De exemplu, nu ar trebui să ridicați o pasăre care a cazut din cuibul său – părinții ei își caută deja copilul. Lăptoasele strălucitoare și frumoase pot fi otrăvitoare, iar aricii inofensivi poartă deseori boli neplăcute