10 semnale ale limbajului corpului pe care toată lumea trebuie să le recunoasca si sa le inteleaga

Nu observăm întotdeauna ce facem cu picioarele, mâinile sau expresia feței în timp ce alte persoane sunt în jurul nostru. S-ar putea chiar să nu ne treacă prin cap că acele lucruri sunt importante. Dar limbajul corpului poate spune multe despre personalitatea și sentimentele tale.

In acest articol dorim sa va prezentam o serie de semnale ale limbajului corpului pe care toată lumea trebuie să le recunoasca si sa le inteleaga.

- Advertisement -

1.Ghemuit

Poziția dvs. poate spune multe despre nivelul dvs. de încredere de sine. Dacă vă relaxați , va arăta că vă simțiți nesigur. Dacă nu-ți fixezi postura, înclinarea ar putea deveni o obișnuință și o vei face chiar dacă nu te afli într-o situație care te face să te simți neliniștit. Și oamenii ar putea să o vadă în continuare ca pe un semn al stimei de sine scăzute.

2. Incrucisarea picioarelor sau a bratelor

Este firesc ca o mulțime de oameni să își încrucișeze brațele și picioarele atunci când stau. Cu toate acestea, dacă vorbiți cu cineva, acest lucru vă poate face să arătați defensiv . Ar putea trimite un mesaj că nu sunteți deschis la interacțiunea cu o altă persoană sau la auzul a ceea ce au de spus sau că vă simțiți inconfortabil în prezența lor. Dacă vă păstrați brațele și picioarele neîncrucișate și mâinile vizibile, veți părea mai de încredere.

- Advertisement -

3. Atingerea propriului corp

Fie că acesta este un obicei pe care îl aveți în orice moment, sau doar ceva ce faceți în situații stresante pentru a vă linisti, ar trebui să încercați să nu mai vă agitați. Dacă vă răsuciți părul, vă atingeți inelele, vă atingeți degetele și picioarele sau vă verificați în permanență ceasul în timpul unei conversații sau al unei întâlniri importante, s-ar putea să arătați că v-ați plictisi și ați prefera să fiți în altă parte.

4. Frecarea gâtului

Frecarea gâtului ar putea fi ceva ce faceți pentru a ameliora stresul. Sau poate pur și simplu o faci pentru a ameliora tensiunea din acea zonă, chiar dacă nu e nimic care să te facă anxios. În orice caz, fiți conștienți de ceea ce faceți cu mâinile și încercați să evitați acest lucru pe cât posibil. În caz contrar, vă poate dezvălui anxietatea și disconfortul altor persoane.

5. Va roadeti unghiile

- Advertisement -

Un alt obicei care arată celorlalți că ești nervos este roaderea unghiilor. S-ar putea să vă ajute să ameliorați stresul, dar va oferi și sentimentul de neincredere in fata altor persoane. În afară de asta, poate distrage atenția persoanei cu care vorbiți și poate chiar să o găsească respingătoare. În cele din urmă, vă va afecta starea unghiilor. Și din moment ce oamenii te judecă după aspectul tău, ai putea lăsa o impresie proastă.

6. Nu este suficient sau prea mult contact vizual

Evitarea contactului vizual poate arăta că vă lipsește încrederea sau că nu vă place de cineva și s-ar putea să păreați chiar de neîncredere. Pe de altă parte, privirea intensă chiar în ochii celeilalte persoane poate părea agresivă și îi poate face să se simtă inconfortabil. În schimb, mergi după o serie de priviri lungi.

7. Aparent distras

Uneori nici nu-ți dai seama că o faci insa este nepoliticos sa nu fii atent la persoanele care iti vorbesc. Sau, chiar dacă ești atent, te uiți în spațiu alții ar putea crede că nu asculti. Încercați să arătați că ascultați activ, uitându-vă la persoana care vă spune ceva sau faceți ceva pentru a-i face să vadă clar că îi respectați și că sunteți implicat în conversație.

8. Dând ochii peste cap

Rotirea ochilor este un semn evident al lipsei de respect. Poate fi relativ inofensiv și un act de comunicare non-verbală cu unul dintre prietenii tăi pentru a arăta că ești plictisit sau enervat. Cu toate acestea, dacă este ceva ce colegul tău, șeful tău a spus și tu reacționezi astfel, expresia feței tale poate părea descurajantă și ofensatoare pentru ei.

9.Nu zambesti

Zâmbetul este un lucru de care uităm adesea, mai ales în situații formale. Dar este un mod minunat de a arăta încredere și deschidere. Și, de asemenea, poate face ca alți oameni să zâmbească înapoi și să se simtă mai pozitivi și mai deschiși față de dvs. Cu toate acestea, nu zâmbi fals, pentru că atunci riști să fii văzut ca nesincer și de neîncredere.

10. A fi prea nemișcat

A fi prea calm poate face să pari că nu te interesează să vorbești cu alte persoane și să auzi ce au de spus. Rigiditatea dvs. îi poate face, de asemenea, să se simtă neliniștiți.