Array

10 semne importante că nu bem suficientă apă

- Advertisement -

1. Gura este uscata

Apa potabilă lubrifiază membranele mucoase din gură și gât, care va continua să vă mențină gura umedă cu saliva mult timp după prima înghițire.

2. Pielea ta este uscata

- Advertisement -

Pielea este cel mai mare organ al corpului tău, deci, bineînțeles, trebuie să rămâi hidratat. De fapt, pielea uscată este unul dintre primele semne de deshidratare, care poate duce la probleme mult mai mari. Lipsa apei înseamnă lipsa transpirației, ceea ce duce la incapacitatea organismului de a spăla excesul de murdărie și ulei acumulat pe tot parcursul zilei. Dacă doriți să eliminați erupțiile, primul dvs. recurs ar trebui să fie să beți mai multă apă.

3. Ești prea însetat

- Advertisement -

Am trecut deja peste gură uscată, dar setea merge dincolo de o limbă asemănătoare desertului. Oricine a avut vreodată o mahmureală iar, după trezire, corpul dvs. nu poate obține suficientă apă. Alc0olul deshidrateaza intreg corpul, iar apa  va trimite semnale către creier până când nivelul lichidului va reveni la valoarea inițială. Ascultați ceea ce vă spune corpul vostru; știe despre ce vorbește!

4. Ochii tăi sunt uscați

Până acum ar trebui să fie clar că apa de băut afectează mai mult decât doar gura și gâtul. Lipsa aportului de apă duce la ochi uscați, rosii . Fără apă în corp, conductele de lacrimi se usucă.

- Advertisement -

5. Simțiți dureri articulare

Discurile cartilajului și coloanei vertebrale sunt formate din aproximativ 80% apă. Aceasta este o necesitate absolută de a ne păstra oasele protejate. Menținându-vă corpul hidratat, va asigurați  că articulațiile dvs. pot absorbi șocul de mișcări bruște, cum ar fi alergarea, săriturile sau cazaturile în mod ciudat.

6. Masa musculară scade

De asemenea, mușchii sunt cuprinși în mare parte din apă. Evident, mai puțină apă în organism înseamnă mai puțină masa musculară. Apă potabilă înainte, în timpul și după un antrenament nu numai că vă menține hidratat și confortabil, dar scade șansa de a dezvolta inflamații și dureri legate de exerciții și haltere.

7. Stai racită mai mult

Apa potabilă  permite organismului să elimine continuu toxinele. Organele dvs. lucrează pentru a filtra anumite deșeuri ca o mașină, dar dacă nu alimentați mașina cu apă, aceasta nu poate funcționa corect.

8. Te simți obosit și letargic

Așa cum am menționat deja, atunci când un organism este deshidratat, el „împrumută” apă din sângele vostru. Lipsa sângelui adecvat duce la lipsa de oxigen prin corp. Desigur, lipsa de oxigen duce la somnolență și oboseală totală. Lipsa staminei înseamnă că veți începe să experimentezi oboseala de la ora 2 dupa amiaza.

9. Ai senzatia de foame

Când sunteți deshidratat, corpul dvs. ar putea începe să creadă că are nevoie de niște mâncare. Acest lucru se întâmplă pe tot parcursul zilei și peste noapte când vă treziți cu pofta de gustări la miezul nopții. Cu toate acestea, consumul de alimente creează mai multă muncă pentru corpul dvs., în timp ce apa potabilă purifică și organele dvs. și o furnizează cu combustibilul necesar pentru a trece prin celelalte procese prin care trece un organism.

10. Aveți probleme digestive

Am vorbit mai devreme despre mucus în gură și gât și cum păstrarea hidratată permite membranei să funcționeze corect. Acest lucru se aplică și întregului sistem digestiv. Fără o hidratare adecvată, cantitatea și puterea mucusului din stomac se diminuează, permițând acidului stomacului să facă unele deteriorări majore în interiorul dumneavoastră. Acest lucru duce la ceea ce ne referim în mod obișnuit ca arsuri la stomac și indigestie.