Array

10 sfaturi oferite de trupere speciale Americane care vă pot ajuta să supraviețuiți in diferite situatii

- Advertisement -

Trupele SEAL din SUA sunt instruite fizic și mental atât de strict încât învață cum să rămână în viață cu orice preț. Sunt cei mai buni când vine vorba de evadarea din situații cu adevărat dificile. Și putem învăța multe de la ei și experiența lor, mai ales când vine vorba de supraviețuirea în pustietate.

In acest articol va prezentam 10 sfaturi pe care orice om trebuie sa le stie pentru a reusi sa supravietuiasca in diferite situatii. Priviti despre ce situatii este vorba si ce trebuie sa facem.

Dacă sunteți în apă cu mâinile și picioarele legate, săriți pe partea de jos pentru a vă ajuta să reveniți la suprafață.

- Advertisement -

Dupa ce ajungi la suprafata indoaie genunchii si apoi misca spatele pentru a putea respira. Repeta

Căutați întotdeauna în jos pentru a localiza apa curată

Dacă rămâneți fără apă, încercați întotdeauna să căutați în jos , apa curge în această direcție. Acest lucru vă va ajuta să găsiți apă curată, astfel încât să nu vă deshidratați.

- Advertisement -

Când intrați în panică, vizualizați succesul și lucrați pentru a atinge obiective mici.

Acest lucru vă va împiedica să vă panicati și vă va crește șansele de supraviețuire pe măsură ce vă organizați.

. Arcuiește-ți spatele atunci când este acoperit cu noroi

- Advertisement -

Dacă vă aflați în această situație, trebuie să vă întindeți și să vă arcuiați pe spate . Acest lucru vă va ajuta să obțineți aer mai rapid, deoarece va intra în plămâni mai ușor.

Dacă vă pierdeți, urmați pârâuri sau fluxuri mici, deoarece acestea tind să conducă spre zone dezvoltate.

Pârâurile mici se vor contopi cu râuri mai mari. Aceste râuri ar trebui să conducă la zone dezvoltate unde puteți găsi ajutor.

Nu construi niciodată un foc în interiorul unei peșteri. Construiește-l în exterior.

Căldura de la foc face ca rocile să se extindă, așa că nu ar trebui să construiți niciodată un foc în interiorul unei peșteri. Stâncile în expansiune se vor rupe în cele din urmă . Dacă vă aflați în interiorul unei peșteri și aveți nevoie de căldură, încercați să construiți un foc în exterior.

Folosește-ți dinții și trage dispozitivul de fixare spre tine pentru a te elibera atunci când mâinile tale sunt legate.

Apoi încercați să vă frecați încheieturile împreună în același timp. Nu trageți si nu fitati prea tare, deoarece este posibil sa se stranga mai tare.

În caz de atac , așezați-vă pe burta, acoperiți-vă capul cu degetele, încrucișați-vă picioarele și păstrați gura deschisă.

Așezați-vă pe burta cu capul acoperit și picioarele încrucișate vă vor păstra în siguranță. Ar trebui să deschideți gura pentru a împiedica plămânii și timpanele să fie lovite de șoc.

Purtați întotdeauna chibriturile într-o cutie metalică sau din plastic și acoperiți partea superioară cu ceară.

Chibriturile sunt o modalitate bună de a face un foc în orice situație. Ar trebui să le transportați întotdeauna într-o cutie metalică sau din plastic, astfel încât acestea să fie impermeabile. Acoperirea capului cu ceară îi va impermeabiliza. Puteți face acest lucru înmuind capul în ceară fierbinte și așteptând să se usuce.

În caz de îngheț, încălziți zona cu apă caldă, apoi aplicați un bandaj și bumbac între toate degetele afectate.

Încălziți zona cu apă caldă și aplicați un bandaj pe toate degetele. După aceea, ar trebui să puneți bumbac între ele pentru a nu le atinge. De asemenea, nu frecați niciodată zona afectată.