Array

11 Idei care păreau nebunesti dar care au functionat extrem de bine

- Advertisement -

De-a lungul timpului au aparut o multime de inventii care ne-au luat prin surprindere si pe care astazi le folosim in fiecare zi. Multe dintre ele au fost extrem de indraznete la inceput si nimeni nu credea ca este posibil sa fie realizate, multe dintre ele fiind catalogate ca fiind de-a dreptul nebunesti. Insa odata cu trecerea timpului ele au evoluat din ce in ce mai mult iar astazi nu ne putem imagina viata fara existenta lor.

Televizoare

Transmisia pe distanțe lungi a unei imagini în mișcare a fost inventată la începutul secolului XX, dar televiziunea a apărut doar câteva decenii mai târziu. De ce? Deoarece niciun investitor nu a crezut în succesul comercial al „cutiilor cu imagini vii”. În 1926, inventatorul Lee de Forest a scris: „În timp ce televiziunea teoretică și tehnică poate fi fezabilă, din punct de vedere comercial și financiar, este imposibilă”.

Telefoane mobile

- Advertisement -

Telefonul mobil, bazat pe ideea de faguri, a fost inventat de Martin Cooper. Oamenii i-au spus că jocul nu merita riscul. Acest dispozitiv avea o memorie de 30 de numere, ar putea funcționa o oră.

Emojis

Emojis au fost create în 1963 de către artistul american Harvey Ball. El a primit doar 45 de dolari pentru invenția sa. Cativa ani mai tarziu, oamenii de afaceri Bernard si Murray Spania au inceput sa vanda si sa liciteze „zambetele galbene”, care le-au adus mai mult de 50 de milioane de dolari.

Supercomputere

- Advertisement -

Când Gaurav Khanna studia găurile negre, laboratorul său avea nevoie de un supercomputer scump. Gaurav avea o altă idee: a cumpărat 412 de console PlayStation 3 destul de ieftine și a instalat un alt sistem de operare pe ele. Sa dovedit a fi mult mai puternic și mai eficient decât colegul său scump.

Pagina de pornire Million Dollar

În 2005, un student englez pe nume Alex Tew a decis să câștige bani pentru educația sa. El a lansat un  site web , fiecare pixel din care costa 1 $. Oricine ar putea cumpăra o secțiune a site-ului și să posteze un link către pagina lor web. În mai puțin de 6 luni, Alex a câștigat mai mult de 1 milion de dolari.

Broken Hearts Bar

- Advertisement -

Oamenii de afaceri din județul Nanjiang din China au creat un bar unde oamenii care trec printr-o despărțire ar putea plânge fără să se simtă rușinați. Când discutam acest concept, oamenii spun că nimeni nu are nevoie de un astfel de bar. Dar „Broken Hearts Bar” a devenit repede cea mai populară instituție din oraș, iar analogiile sale pot fi găsite în fiecare țară.

Paie

Potrivit legendei, creatorii au vrut doar să facă un copil să aleaga dintre suc și lapte. Au apărut paie de forme și dimensiuni cele mai nebunești și au un succes imens în rândul copiilor și al adulților.

Hula-Hoop

Puteți câștiga multe prin reinventarea roții. Richard Knerr, inventator al unui cerc de gimnastică, a dovedit-o. Deși nimeni nu credea în succesul său comercial, la o lună după ce s-au încheiat experimentele, oamenii s-au aliniat pentru a  obține această bucată rotundă de plastic .

Furnicile chirurgului

Strămoșii noștri au venit cu această idee în primul mileniu î.en. La acea vreme nu existau instrumente pentru a coasa ranile, astfel încât oamenii foloseau furnici, care fixau marginile rănilor cu fălcile lor puternice. Surprinzător, această tehnică ciudată a fost populară până în secolul al VII-lea.

Bile împotriva poluării

Rezervorul din Los Angeles a fost expus riscului de a deveni serios poluat: lumina solară în combinație cu clorul și bromul ar putea transforma apa într-o carcinogenă. O decizie neobișnuită a fost făcută pentru a umple aproape întregul rezervor cu bile de plastic plutitoare . Bilele au împiedicat apariția algelor și încălzirea apei, care a devenit curând din nou curată.

Fidget spinners

Cea mai populara jucărie din 2017 este, de fapt, doar o versiune imbunatatita a pinionului de hartie. În doar o săptămână, o aplicație video dedicată distribuitorilor fideli a adunat 7 milioane de abonați , iar afacerea aduce miliarde de dolari.