Array

12 fapte care schimbă percepția noastră despre timp pentru totdeauna

- Advertisement -

Întotdeauna credem că timpul este un concept staționar. Multe lucruri par să fi existat pentru totdeauna, iar oamenii celebri sunt adesea asociați cu o anumită perioadă de timp. Dar, uneori, percepția noastră asupra timpului ne lasă în jos și ne surprinde. De multe ori credem ca multe lucruri s-au intamplat in urma cu sute de ani insa ele au fost practicate sau au existat mai devreme decat am fi crezut noi.
In acest articol o sa va prezentam o seire de fapte care o sa va schimbe perceptia despre timp pentru totdeauna.

Când a fost lansată prima parte a Star Wars , ghilotina a fost încă folosită în Franța pentru execuții.

Primul film Star Wars a fost lansat la 25 mai 1977. Ultima executare prin ghilotină a fost efectuată la Marsilia la 10 septembrie 1977. Aceasta a fost ultima pedeapsa capitala în Europa de Vest. Oficial, folosirea ghilotinei în Franța a fost abolită împreună cu pedeapsa cu capitala în 1981.

2 persoane care s-au născut în același moment își pot sărbători zilele de naștere în zile diferite.

- Advertisement -

Martin Luther King Jr., Anne Frank și Christopher Plummer s-au născut în același an.

Celebrul predicator și vorbitor public Martin Luther King Jr. și curajosul Anne Frank par să provină din perioade diferite de timp. Dar, de fapt, s-au născut în același an – 1929. La fel ca celebrul actor de la Hollywood, Christopher Plummer.

Cleopatra nu a trăit foarte aproape în timp la crearea piramidelor. Deschiderea McDonald’s a fost de fapt mai aproape de perioada ei de timp.

Poate părea că Cleopatra și piramidele egiptene sunt simboluri ale aceleiași perioade de timp. De fapt, nu este adevărat. Cleopatra s-a născut în anul 69 î.Hr. În acest timp, Marea Piramida din Giza era deja construita de 2.471 de ani. Iar cel mai curios este că există mai puțin timp între nașterea lui Cleopatra și deschiderea primului restaurant McDonald’s – doar 2.024 de ani.

- Advertisement -

Unele dintre balenele care au trăit atunci când a fost scris Moby-Dick sunt încă în viață astăzi.

Herman Melville la scris pe Moby-Dick în 1851, iar balenele Groenlandei sunt considerate animale care trăiesc foarte mult timp. Oamenii de știință au estimat vârsta unei astfel de balene și au ajuns la concluzia că avea 211 de ani!

Un avion din Noua Zeelandă a călătorit la timp.

Un avion hawaian a decolat de la Auckland la 00:05 pe 1 ianuarie 2018. Pasagerii din avion au fost bucuroși să sărbătorească Anul Nou de două ori pentru că avionul a aterizat în Honolulu la ora 10:16 ora locală la data de 31 decembrie 2017.

- Advertisement -

Nepoții președintelui SUA, John Tyler, care sa născut în secolul al XVIII-lea, sunt încă în viață.

John Tyler s-a nascut acum mai bine de 200 de ani, in 1790. Dar 2 nepoti, Lyon Gardiner Tyler Junior si Harisson Raffin Tyler, sunt inca in viata . Lucrul este că, la vârsta de 63 de ani, John Tyler avea un fiu – Lyon Gardiner Tyler. Și acesta din urmă a devenit tată (fiul său fiind Lyon Gardiner Tyler Junior) la vârsta de 71 de ani. Deci trecutul este mai aproape decât crezi.

Studiourile Warner Bros. au apărut atunci când Imperiul Otoman încă mai exista.

În 1903, frații Warner (ai căror părinți erau inițial din Imperiul Rus) și- au deschis primul cinematograf, numit Cascade. Până când a început primul război mondial, ei produceau deja filme. Până în anul 1918, au deschis Studioul Warner Bros.

Imperiul otoman a existat până în 1923, când sa format Republica Turcă.

În timpul vieții reginei Elisabeta a II-a, au existat 16 președinți americani.

Elizabeth al II-lea sa născut în 1926, când Calvin Coolidge era președintele SUA. De atunci, au existat 15 succesori.

Compania de bijuterii Tiffany & Co. este mai veche decât Italia.

Charles Lewis Tiffany și John Young au deschis primul magazin pe Broadway în 1837, iar Italia modernă, Republica Italiană, a fost înființată în 1861.

Dacă se potrivește întreaga istorie a Pământului în 1 an, oamenii vor apărea la 23:35 pe 31 decembrie.

Să ne imaginăm istoria Pământului ca un an. Apoi, numai pe 1 decembrie vor fi primele animale vertebrate. Dinozaurii ar fi dispărut numai pe 26 decembrie, iar primul om va apărea la 31 decembrie la 23:35

Acum suntem mai aproape de 2033 decât 2000

Când auzim „acum 10 ani”, ne gândim încă la anii ’90, nu la anii 2000. Apropo, au 19 ani de la anul 2000.