Array

12 lucruri bizare pe care trebuie să le stiti despre China

- Advertisement -

China se situează in primele cinci destinații turistice din lume. Doar cineva care trăiește în China, pot confirma că este adevărat. Din ce în ce mai mulți oameni vizitează aceasta tara si sunt tot mai fascinati de cultura oamenilor de aici.

Internetul este plin de sfaturi despre cum să ajungeți în locuri diferite si ce trebuie sa faceti pentru a va distra. Dar există lucruri despre China care sunt rareori menționate, totuși este o idee foarte bună să le cunoașteți pentru a evita surprizele neplăcute.

O mulțime de pasageri la gara din Zhengzhou în prima zi a „Săptămânii de Aur”.

- Advertisement -
 • NICIODATĂ – O să repet asta – NICIODATĂ să nu planificați o călătorie în timpul sărbătorilor naționale chinezești. În China, nu există o vacanță oficială și singura șansă pentru persoanele care locuiesc acolo să călătorească sunt sărbătorile oficiale aprobate de stat. Și … ei chiar călătoresc. Toată lumea, în același timp! Nu este o experiență pentru cei slabi.
 • Toate locurile turistice sunt pline in acele clipe. Nu există nicio garanție că veți putea vedea ceva prin mulțime. Cel mai bine este să verificați dacă datele dvs. de călătorie planificate coincid cu sărbătorile naționale. Și rețineți: patru din cele șase festivități principale își schimbă data în fiecare an. Cu toate acestea, puteți exclude categoric 1 mai și prima săptămână din octombrie.

 • Cel mai bine este să cumpărați bilete de tren în China cu cel puțin o lună mai devreme, altfel există șanse să nu mergeți nicăieri. Diferențele dintre scaunele de la clasa întâi și a doua din punct de vedere al prețului sunt adesea nesemnificative, însă diferența de confort poate fi imensă, astfel încât biletele să se vândă foarte repede. Dacă într-adevăr trebuie să ajungeți undeva, puteți cumpăra întotdeauna un bilet fără un loc garantat  – trebuie doar să stați pe jos pentru câteva ore.
 • Un alt lucru important. Puteți inta intr-o gară numai prin afișarea biletului și a pașaportului. Va trebui să stați în linie pentru a avea prima verificare, apoi treceți pe la controlul de securitate.
 • Dacă călătoriți cu trenul si aveti un loc de dormit, trebuie sa va ocupati un loc din prima statie astfel siti sigur ca sternuturile sunt curate. Acestea nu se schimba pana la destinatie.
 • Sistemul de transport public din China este excelent. Puteți ajunge practic oriunde cu autobuzul. Singura problemă este că autobuzele și metroul încep adesea să lucreze relativ devreme noaptea. În Shanghai, de exemplu, metroul se oprește la ora 10:30. Dar amintiți-vă că există întotdeauna un taxi ieftin disponibil.

O trecere pietonală cu porți automate de întoarcere pentru a împiedica oamenii să treacă drumul când se aprinde lumina roșie.

 • Nimeni din China nu lasă bacsis. . Nu în taxiuri, restaurante și hoteluri. Nu este considerat acceptabil. Chiar dacă vă place foarte mult serviciul, nu veți reuși să lăsați bani în plus.
 • Dacă sunteți invitați la prânz sau cină de către poporul chinez, aceștia vor plăti aproape cu siguranță pentru masa dvs., iar acest lucru merge și invers. Adică, se așteaptă să plătiți dacă îi inviți. Și din moment ce oamenii din China mănâncă la ore stabilite, șansele de a găsi un loc în afara orarului obișnuit sunt mici.
 • Fii pregătit ca absolut nimeni să nu vorbească engleza . Nici măcar în hoteluri. Și nu te deranja să-ți irosești banii pe cărțile cu expresii chinezești.  Cel mai bine este să vă concentrați asupra memorării câtorva caractere de bază (de exemplu, despre alimente). De asemenea, descărcați o aplicație care poate traduce lucrurile în limba chineză pentru dvs.

- Advertisement -
 • Nu există Facebook în China. De asemenea, nu există servicii Google , cum ar fi motorul de căutare, Gmail, Google Maps sau YouTube. Utilizatorii Android vor avea probleme la încărcarea aplicațiilor. Așadar, fiți pregătiți pentru o izolare socială.
 • Nu toate hotelurile au dreptul să găzduiască străini . Există o lege în China cu privire la înregistrarea obligatorie a cetățenilor străini, și nu toate hotelurile pot îndeplini această funcție. Când faceți rezervarea hotelului, verificați meniurile mici pentru fraza „Numai pentru cetățenii din China continentală”.
 • Puteți găsi apă caldă în China peste tot: în gări, în aeroporturi, în parcuri și în restaurante. Deci, dacă aveți un termos, puteți să vă faceți întotdeauna ceva ceai sau să încălziți niște taitei oriunde v-ați afla. Acest lucru este minunat dacă călătoriți ieftin.
 • Oamenii chinezi sunt foarte prietenoși. Aceasta poate fi o problemă dacă solicitați indicații de orientare. Adică oamenii vă vor arăta calea chiar dacă nu știu exact unde se află.