Array

14 lucruri despre viata din Japonia care ar putea duce in eroare orice strain

- Advertisement -

Internetul este plin de fapte diferite despre Japonia, deci când vine vorba de gadget-urile, arhitectura și moda lor, este greu să ne  mai surprindă ceva. Știm cu toții de acuratețea Japoniei, de etica muncii si de modul in care ei se comporta. Dar există lucruri mai puțin evidente care se întâmplă acolo, care pot deranja chiar și cei mai mari fani ai culturii japoneze. De exemplu, știi ce înseamnă „cameră de plictiseală”? Sau că există o librărie care vinde doar o singură carte? Răspunsurile la aceste și la alte întrebări sunt chiar aici în acest articol!

„oamenii care se evaporă”

Undeva intre 80.000 si 100.000 de mii de oameni dispar in Japonia anual. De obicei, nici polițiștii, nici familiile nu caută acești oameni pierduți, deoarece presupun că s-au sinucis. Aceti „oameni care se evaporă” sunt lasati si nimeni nu vorbeste despre acest lucru fiind considerat un lucru tabu.

Pentru cei care decid să dispară, există 2 moduri de a face acest lucru. Primul este să se mute în orașul Sanya, care nu se află pe nici o hartă. Din punct de vedere tehnic nici nu exista. Este un cartier din Tokyo, al cărui nume a fost șters de autorități. Este foarte greu să locuiți acolo din cauza condițiilor proaste și a muncii grele. A doua modalitate este să stați acasă, să schimbați locul de muncă și să vă îndepărtați de prieteni și rude pentru totdeauna.

- Advertisement -

Otaku este un alt mod de a scăpa

O altă modalitate de a dispărea, care este populară în rândul tinerilor din Japonia, este sa trăiasca ca un  otaku . Un Otaku este o persoană care trăiește o viață dublă ca personajul preferat din benzile desenate.

Prietenii și familia de închiriat

Este posibil ca banii să nu poată cumpăra dragoste, dar în Japonia se poate cumpăra, cu siguranță, aspectul iubirii. Puteți angaja un actor profesionist care devine tot ce îi cere un client să fie. Puteți chiar să închiriați un copil pentru câteva zile. Una dintre aceste agenții se numește Family Romance, care a fost înființată de Ishii Yuichi acum 8 ani.

- Advertisement -

Orașele din spatele zidurilor

Nu, acestea nu sunt fotografii din filmul Pacific Rim, unde pereții au fost construiți pentru a proteja oamenii de monștrii care apar din fundul oceanului. Este Japonia modernă.

Când un cutremur masiv a lovit Japonia de Est în 2011 declanșând o criză nucleară la centrala electrică din Fukushima, guvernul a decis să construiască ziduri maritime pentru protejarea orașelor de coastă. Zidurile au o înălțime de 41 de metri. Dar chiar dacă un tsunami a fost mai mare decât peretele, peretele ar întârzia inundarea și ar garanta mai mult timp pentru evacuare.

Agențiile de  cerut scuze

- Advertisement -

Nu este ușor să-ți ceri scuze, iar majoritatea oamenilor ar dori să le evite complet, dacă este posibil. În Japonia există agenții speciale care o vor face pentru tine. În plus, „experții la scuze” din aceste agenții sunt psihologi buni și vă pot ajuta să ieșiți din situații foarte neplacute.

Prețurile acestor servicii pot varia în funcție de tipul scuze și de dimensiunea agenției. Solicitările personale costă în medie 240 dolari, iar scuzele la telefon sau e-mail costă în jur de 96 USD. Unele agenții pot percepe o oră (în medie 33 USD pe oră).

 „Sălile de plictiseală” pentru muncitori

Angajații ale căror posturi au fost eliminate sunt de obicei concediați. Cu toate acestea, regulile de concediere din Japonia sunt foarte diferite de cele cu care suntem obișnuiți și, de obicei, sunt extrem de dezavantajoase pentru angajatori. De exemplu, pachetele de pensionare anticipată de la Sony sunt echivalente cu până la  5 4 luni de plată . Astfel angajatorii ii tine pe muncitori in sali de plictiseala unde au diverse activitati pana gasec un alt post liber.

Dormit impreuna

Problema singurătății este foarte răspândită în Japonia. De aceea, japonezilor le place să viziteze locurile unde pot să scape de acest sentiment cel puțin pentru o perioadă scurtă de timp. De exemplu, există un loc numit Soineya (literal, „dormi împreună magazin”), unde se poate dormi alături de o fată frumoasă. Doar se doarme nu se ajunge la relatii intre cei doi.

Cluburi de hostess de noapte

O altă cale pentru bărbații japonezi de a face față singurătății este de a merge la un club ” kyabakura ” unde un bărbat poate vorbi și bea cu femei frumoase pentru bani, desigur. Cei mai ieftini kyabakuras vor fi în jurul valorii de 27 dolari timp de 40-60 de minute, în timp ce cele mai scumpe costa 45 – 137 dolari pentru 45-90 de minute.

Fetele care lucrează într-o kyabakura sunt adesea numite geishas, ​​kyaba-jo sau hostess. Misiunea lor este de a distra clienții cu băuturi și conversații. În kyabakura tradițională, fetele nu oferă servicii sexuale. De fapt, clienții pot fi eliminați din club dacă încearcă să îmbrățișeze o fată.

Cafenele cu locuri pentru clienții singuri

Moomin Bakery & Café este un loc confortabil în Tokyo, care a câștigat porecla, „anti-singurătate”. Pentru clienții care vin singuri, personalul pune o jucarie uriasa pe scaunul de alaturi pentru a nu se simti singuri.

 Proiecte de locuințe compacte

Casele compacte sau kyosho jutaku au devenit foarte populare în Japonia în anii 1990, când prețurile de cazare au început să crească rapid. Spre deosebire de un complex de locuințe, ele nu au un spatiu foarte mare, doar strictul necesar.

Un club de eșantionare

Sample Lab este un magazin în Japonia, unde puteți fi primul care încearca și testeaza  mostre de produse diferite de la sosuri și alcool la produse de frumusețe și multe alte lucruri.

Mașini automate pentru orice

Automatele sunt populare în Japonia. Fără asistenți de vânzări, prețuri mici de închiriere, flux mare de numerar, aceste automate sunt foarte populare . În plus, nu există perioada in care sa nu mearga ele  lucrează 24 de ore din 24 și pot fi găsite aproape peste tot. Nu este surprinzător că puteți cumpăra totul acolo. Ei bine, aproape totul .

 O librărie unică

Yoshiyuki Morioka, proprietarul unei librării mici (dimensiunea unei încăperi mici), Morioka Shoten, alege o singură carte și copiile sale o să fie vândute în magazin timp de o săptămână

Scaun pentru imbratisari

O alta alternativa pentru persoanele singure, carora le este rusine sa cunoasca oameni noi este scaunul pentru imbratisari. Acesta este extrem de cautat si majoritatea oamenilor singuri au un asemenea scaun.