Array

14 lucruri despre alimente pe care cu siguranta nu le stiati

- Advertisement -

Lucrurile cu care ne confruntăm în fiecare zi pot adesea ascunde multe mistere despre care puțini oameni știu. Aici sunt doar cateva lucruri fascinante, surprinzatoare si stranii, pe care le-am gasit la  mancarea pe care o consumam in fiecare zi. Tuturor ne place sa mancam si ne simtim bine cand facem acest lucru, insa cat de multe lucruri stim despre alimentele pe care le consumam. In afara de ce este scris pe ambalajul lor atunci cand le cumparat nu avem prea multe alte detalii.

Ei bine noi va prezentam cateva mici secrete pe care orice om ar trebui sa le stie, unele dintre ele ar putea sa va fie chair de folos la un moment dat. Spre exemplu multi dintre noi aruncam oule daca stau de ceva timp in frigider insa stim cu adevarat cum se verifica daca acestea mai sunt comestibile ? Cititi articolul si o sa vedeti ce nu stiti despre mancarea din bucataria dumneavoastra.

Ardei iuti

Culoarea unui ardei iute nu dezvăluie nimic despre gustul său. Ar trebui să acordați atenție dimensiunii sale – cu cât este mai mică, cu atât va fi mai iute.

- Advertisement -

avocado

Este unul dintre cele mai imprevizibile fructe. Trebuie sa avem grija in momentul in care dorim sa il consumam.

Cookie-uri Oreo

Designul geometric imprimat pe un cookie Oreo ar trebui să fie o variantă a siglei Nabisco . Dar unii cred că seamănă și cu crucea din Lorena purtată de templierii Cavalerilor. Cu toate acestea, majoritatea clienților îl văd astăzi ca  un trifoi cu patru foi.

- Advertisement -

banane

Ar putea suna ciudat, dar tantarii sunt de fapt atrasi de oameni care au consumat recent o banana.

Gravitatie

Gravitatea are un simț al umorului destul de mare și îi place să se distreze pe seama noastra atunci cand incercam sa turnam apa dintr-o stica. Cum te descurci cu asta? Nu este nimic greu trebuie doar sa stabilim corect din care incepem sa turnam apa.

- Advertisement -

Apa imbuteliata

În fiecare dintre aceste sticle, apa este puțin diferită. Nu veți găsi niciodată două surse de apă care sunt exact la fel.

Colorant alimentar

Colorarea alimentelor ii  face pe copiii să fie hiperactivi, mai ales dacă este o colorare alimentară roșie sau galbenă.

Cafea

Boabele de cafea nu sunt de fapt boabe – sunt fructe de padure. Un nume mai precis pentru ele este „boabele din planta de cafea”.

Ceai

Nu trebuie să beți niciodată ceai care nu este proaspăt preparat. Japonezii au o zicală: „Ceaiul de ieri mănâncă mai rău decât un șarpe”. Ceaiul rece irită pereții stomacului, atât de mult încât oamenii îl consideră același lucru cu otrava.

Miere

Cea mai veche oală de miere care este încă comestibilă a fost descoperită în 1922 de Howard Carter – în mormântul lui Pharoah Tutankhamun egiptean. A fost testat de biologi și sa constatat că este încă potrivita pentru consum.

brânză Camembert

Camembert ar trebui să fie mâncata cât mai repede posibil pana sa se apropie data expirarii. Niciodata a nu se consuma in data in care expira sau dupa.

ouă

Dacă un ou se ridică la suprafață când este plasat în apă, nu mai este comestibil. Acest lucru se întâmplă deoarece gazele se acumulează în interiorul unui ou pe măsură ce devine mai în vârstă, facand ca acesta să plutească.

Un lucru mai curios despre ele – pete roșii

Acestea sunt de fapt pete de sânge (sau pete de carne) cauzate de un vas de sânge rupt în timpul formării oului. Motivele pot fi vârsta găinilor și dieta ei, dar petele nu sunt în nici un fel un semn că găina este bolnava.

Ciocolată

Dacă mănânci o bucată mică de ciocolată neagră înaintea unei mese, va crește sângele cu glucoză. Chiar dacă sunteți infometat acest lucru vă va împiedica să mâncați mult prea mult.