Array

14 poze care ne dovedesc cat este de diferita viata in Japonia fata de restul lumii

- Advertisement -

Desi este o tara extrem de dezvoltata si intr-o continua transformare, Japonia are ritmul sau de viata pe care nu toata lumea il poate suporta. Lucrurile sunt destul de diferite fata de restul lumii si din aceasta cauza nu toti cei care merg acolo se pot si adapta la viata pe care japonezii o au. Spre exemplu la ei statul peste program la munca este ceva absolut normal, si sa vezi oameni care dorm in metrou sau pe strada dupa munca este o mandrie asta inseamna ca au facut o treaba buna in acea zi. In acest articol va prezentam doar cateva dintre lucurile care la ei sunt absolut normale iar pentru noi par greu de crezut.

Anul universitar începe în aprilie.

Anul universitar în Japonia este împărțit în trimestre și începe în aprilie. În fiecare an, clasele sunt reorganizate într-un mod nou , iar fiecare copil trebuie să se familiarizeze cu noi colegi de clasă. Învață copiii să nu se bazeze pe oameni familiari și să învețe să comunice cu lumea exterioară. Adesea ei vin cu obiceiuri si lucruri invata in vechea clasa si acum trebuie sa o ia de la capat pentru a se adapta cu noii colegi.

 Oamenii de zăpadă sunt făcuți cu 2 bulgări de zăpadă.

- Advertisement -

 Japonezii fac în mod tradițional oameni de zăpadă cu 2 bulgări de zăpadă, nu 3 ca restul lumii.

Colonelul Sanders este simbolul Crăciunului.

Colonelul Sanders este principalul simbol al Crăciunului in Japonia. Familiile din Japonia preferă să petreacă Ajunul Crăciunului în KFC și să mănânce un coș mare de aripi de pui. Aceste restaurante fast-food sunt atât de populare în timpul sărbătorilor de Anul Nou, încât trebuie să rezervați locuri cu câteva luni în avans.

Folosesc sigilii în loc de semnături.

- Advertisement -

Aceste sigilii pot fi cumpărate în orice magazin obișnuit. Fiecare cetățean are un sigiliu și îl folosește de mai multe ori în fiecare zi

Etica de la masa

Eticheta japoneză este destul de complicată, având numeroase interdicții : nu ar trebui să mișcați felurile de mâncare, să lăsați alimentele cu o sngura muscatura, să vă turnați băuturile și așa mai departe. Este foarte nepoliticos să mănânci fără a repeta de mai multe ori „oishii” („gustos”).

Domnilor, mai întâi.

- Advertisement -

 La un restaurant, un barbat va fi prima persoană care va plasa o comandă, și va primi și băutura. De obicei ei sunt primii serviti oriunde merg.

Săruturile sunt exotice

Săruturile pentru japonezi sunt doar o parte a relațiilor erotice. Oamenii cred  nu exprimă nimic de atracție, admirație, durere sau simpatie.

 Hikikomori

7% din populația masculină din Japonia se numește ” hikikomori „. Acest termen înseamnă că o persoană respinge viața socială și preferă o izolare totală. Astfel de oameni de multe ori nu au un loc de muncă și depind de veniturile rudelor lor.

Strazile nu au nume, ci doar numere.

Când descrieți o locație, comanda este următoarea : prefectura, oraș, cartier, secțiune, casă și apartament. Primele 3 opțiuni sunt numite, în timp ce celelalte 3 sunt indexate. Străzile sunt indexate aleatoriu într-un cartier, astfel încât puteți întâmpina dificultăți în găsirea casei necesare.

În Japonia, este posibil să se adopte un adult.

Oamenii fac multe lucruri de dragul familiilor lor și pentru extinderea numelui de familie,  este posibil să adopți un adult în această țară . Există chiar cazuri de adoptare a soțului fiicei sau invers: soțul fiicei își poate adopta părinții. În acest fel, acestea distribuie o moștenire unui număr mai mare de persoane și plătesc impozite mai mici.

 Întreaga familie folosește aceeași apă de baie.

Apartamentele moderne au doar o unitate de duș. Ei instalează o baie numai în casele de la țară, iar o baie este un lux datorită prețurilor foarte mari pentru alimentarea cu apă. Ei au amenajate niste mini-pisicina unde toti membrii familiei intra dupa ce au facut dus astfel apa ramane curata si este folosita de mai multe ori.

Este posibil sa vedeti oameni beti care dorm pe strada

Alcoolul nu este prea bun pentru japonezi deoarece au o lipsă a enzimei de descompunere a alcoolului. Astfel, este posibil să vedeți adesea pe cineva care doarme pe trotuar. Este, de asemenea, posibil să lăsați o sticlă pe care nu ați terminat-o cu numele dvs. de familie  în orice restaurant. Va așteaptă următoarea vizită.

Dependența de muncă japoneză este posibilă numai în Japonia.

Nu este tradițional pentru oamenii japonezi să-și schimbe locul de muncă. Teoretic, este perfect dacă începi să lucrezi pentru o companie atunci când ești tânăr și rămâi acolo pentru toată viața. Colegii devin o a doua familie, deoarece lucrează 12-15 ore pe zi. Un angajat este adesea prea timid să-și părăsească locul de muncă dacă colegii lui lucrează încă. Ei chiar au un termen special care denotă moartea prin muncă excesivă: karoshi .

Ei ascund stresul sub un zâmbet

Rata de sinucidere este destul de mare (motivul principal este pierderea unui loc de muncă), iar numărul  persoanelor singure este la un nivel maxim. Dar toți japonezii cred că este necesar să ascundem orice suferință sub un zâmbet . Există chiar și un proverb: Zâmbiți în timp ce suferiți înăuntru .