Array

3 lucruri esentiale pe care școlile de șoferi nu le explica de obicei

- Advertisement -

Unii oameni cred că sofatul în condiții de siguranță se referă la cunoașterea regulilor rutiere, cu toate acestea, în afară de aceste reguli, există și alte care trebuie respectate. Un exemplu este ajustarea în siguranță a scaunului. Și dacă acestea sunt ignorate, s-ar putea să ajungeți la răni grave chiar și într-un accident minor.

Reglați corect scaunul șoferului.

Mulți oameni consideră că poziția corectă în timp ce conduc nu este atât de importantă. „Mă simt confortabil în acest fel” sau „E OK” – acestea sunt frazele pe care le spun șoferii care nu-și fac griji pentru siguranța lor. Cu toate acestea, poziția șoferului ar trebui să fie determinată conform protocolului de securitate.

Postură corectă din punct de vedere al siguranței:

- Advertisement -

Această postură preia presiunea din spate și împiedică șoferul să obosească în timpul călătoriilor lungi.

De ce este atât de important? În caz de urgență, toată lumea acționează instinctiv. De exemplu, toată lumea își împinge mâinile împotriva volanului înainte de o coliziune, picioarele în același timp sunt împinse împotriva pedalelor și a podelei. Din păcate, articulațiile îndreptate la genunchi și cot pot fi rănite chiar și după un accident ușor.

Un exemplu de postură greșită: Datorită poziției incorecte a spătarului scaunului, corpul șoferului cade înapoi, iar brațele trebuie să se țină activ de volan, în loc să îl direcționeze pur și simplu, deoarece șoferul stă prea departe de roată și pedale. .

- Advertisement -

Genunchii ușor îndoiți și articulațiile cotului sunt mai bune la ameliorarea impactului. În primul rând, trebuie să reglați scaunul în funcție de înălțime și de înclinare. Pentru asta, așezați piciorul drept pe pedala de frână, împingeți pedala de ambreiaj până la capăt cu piciorul stâng (dacă conduceți o mașină automată, așezați piciorul stâng pe raftul special pentru odihnă). Apăsând scaunul înainte, veți obține îndoirea corectă în genunchi.

Ar trebui să arate astfel:

- Advertisement -

Acum trebuie să reglăm unghiul spătarului scaunului. Când încercați să îndreptați picioarele, ar trebui să împingeți ferm podeaua și pedalele. Corpul tău nu trebuie să se ridice în spatele scaunului. Dacă corpul dvs. se mișcă, așezați scaunul înapoi mai aproape de o poziție verticală. Reglarea este considerată corectă dacă corpul nu coboară înapoi sau înainte.

Ultima etapă de ajustare pentru poziția de conducere corectă este găsirea poziției corecte între dvs. și volan:

Palma ta plasată vertical trebuie să se încadreze între picioare și volan.
Intinde bratul. Dacă încheietura mâinii atinge punctul superior al volanului, distanța este corectă.
Ar trebui să arate astfel:

Verificați furtunul de frână.

Simptomele unei defecțiuni a sistemului de frână:

Pedala de frână face mișcări pulsatorii. Acest lucru este acceptabil numai dacă ABS , un sistem de frânare anti-blocare, funcționează.
Mașina merge în lateral când apesi frâna.
Există urme de scurgeri de lichid de frână pe partea interioară a roții.

Nu așteptați până când simțiți sau auziți unul dintre aceste simptome. Ar trebui să urmăriți starea plăcuțelor de frână și a furtunurilor de frână. O ușoară fisură a furtunului vă poate lăsa fără frâne în cel mai neoportun moment – în fața unei treceri de pietoni, de exemplu.

Pentru a verifica dacă furtunele de frână funcționează corect, atingeți-le. Dacă sunt ferme și se rup atunci când încerci să le îndoi, trebuie înlocuite. Acestea trebuie să fie uscate fără scurgeri.

Nu-ți ridica călcâiul de pe podea pentru a trece de la o pedala la alta

Acest sfat va împiedica alunecarea pedalei de pe picior. Cu toate acestea, dimensiunea piciorului tău joacă un rol important și aici. Cu cât piciorul este mai mic, cu atât este mai incomod să respectăm această recomandare. În același timp, există o metodă care să se potrivească tuturor – treceți piciorul între pedale de la călcâie la toc.

Este important să rețineți că atunci când folosiți pedala de accelerație, piciorul sta întotdeauna pe călcâi, în timp ce apăsați pedala de frână, călcâiul ar putea să nu poată ajunge la podea. Depinde atât de dimensiunea piciorului, cât și de distanța dintre pedale.