Array

6 poziții care vă vor ajuta să adormiți imediat

- Advertisement -

Puțini dintre noi reușim să adormim imediat ce ajungem în pat. Din fericire, există exerciții care te vor ajuta să-ți calmezi sistemul nervos, si sa te relaxezi pentru a avea un somn dulce si odihnitor. Insa pentru a face acest lucru trebuie sa urmezi cativa pasi simpli. Cu totii ne dorim sa dormim cat mai mutl si fara sa fim deranjati, insa din cauza stresului din timpul zilei, a diferitelor probleme care ne macina adormim foarte greu si nu avem un somn linistit.

In acest articol va prezentam 6 exercitii pe care le puteti face pentru a reusi sa va odihniti cat mai bine si sa mergi la culcare imediat.

Picioarele pe perete

Cum se face: Întinde-te cu fața în sus și pune o pernă sub talie. Ridicați picioarele astfel încât calcaiele și genunchii să fie în aceeași linie, iar mâinile să se întindă de-a lungul corpului, cu palmele în sus. Rămâi în această poziție timp de 2 minute . Apoi îndoiți liniștiți genunchii și le deplasați în ambele părți.

- Advertisement -

Pe stomac

Cum se face: Stati pe o perna pe burta și blocați degetele în spateledumneavoastră. Respirați adânc, îndoiți-vă spatele și degetele de la picioare și încercați să vă atingeți. Apoi încet mergeți în jos și expirați.

Repetați exercițiul de 5-10 ori . 

Picioarele la un unghi larg

- Advertisement -

Cum se face: Așezați-vă cu picioarele departe și plasați o pernă în fața dvs. Îndreptați-vă spatele și inhalați cât de profund puteți. Apoi, expirând încet și întinzându-vă brațele înainte.

Situat în această poziție, inspirați și expirați de 10 ori.

 Picioarele împreunate

Cum se face: Stati pe spate pe o pernă, apropiati-va picioarele și duceti gnunchii în lateral. Mâinile tale sunt relaxate și întinse de-a lungul corpului tău, cu palmele în sus. Respirați profund și în mod egal. Rămâi în această poziție timp de 3 minute

- Advertisement -

întoarcere

Cum se face: Întins pe spate, îndoiți genunchii și puneți-i împreună. Înclinați încet picioarele în lateral, ținându-le cu mâinile. Stați așa pentru 1 minut, apoi schimbați partea. Repetați de 2 ori pentru fiecare parte.

Pe spate

Cum se face: Va asezati confortabil cu spatele pe o pernă. Indepartati ușor picioarele și puneți-vă mâinile pe laturi, cu palmele în sus. Ai grijă ca coloana vertebrală și capul să fie în linie dreaptă.  Respirații adânc și expirați pe nas. În acest moment, veți simți somnolență și în curând veți cădea într-un somn profund.