Array

7 iluzii optice care i-au influențat pe utilizatorii de internet

- Advertisement -

1. Fotografia care arată ca o fotografie color

Această poză „a explodat” in capul utilizatorilor de Internet pentru că arată ca o fotografie color, dar, de fapt, nu este. Autorul a obținut acest efect datorită aplicării unei plase cu linii colorate figurilor oamenilor. Acest truc a „colorat” imaginea.

2. Fotografia care pare alb-negru

- Advertisement -

Această fotografie a fost publicată de Holly McKee pe contul ei de Twitter. Holly a capturat umerașele cu haine de copil pe ele când se plimba într-unul dintre mall-uri. La început, poate părea că fotografia a fost făcută cu ajutorul unui filtru alb-negru, dar nu este cazul. Adevărul este că aparatul foto funcționa în modul său obișnuit, dar a capturat hainele care nu aveau culori strălucitoare pe ele. Holly a dovedit că este adevărat publicând un videoclip despre acesta pe YouTube.

3. O pisică care ne urmărește

- Advertisement -

Acest videoclip arată un anunț despre o pisică dispărută. Și se pare că pisica își întoarce capul în partea persoanei care citește anunțul. Această iluzie se întâmplă datorită faptului că hârtia este lipită de suprafața inegală și perspectiva fotografiei arată diferit în funcție de unghiul din care o privești.

4. Elicopterul care decolează fără ca elicea să se miște

Ar putea părea că elicopterul din acest videoclip decolează singur, deoarece elicele sale nu se mișcă. Dar, de fapt, aceasta este o iluzie cunoscută sub numele de efectul stroboscop . De data aceasta s-a întâmplat din cauza faptului că viteza de rotație a lamelor a coincis cu frecvența cadrelor din videoclip.

- Advertisement -

5. Ce culoare este acest sertar?

Aceasta este întrebarea pe care autorul acestei fotografii și-a pus-o când a postat poza pe Reddit. Comentatorii au început o dezbatere: unii au văzut culori albastre și gri, în timp ce alții au văzut alb și roz. Ce culori vezi? Se pare că sertarele au fost pictate în culori gri și albastru, dar pot arăta alb și roz, datorită iluminării roșiatice din cameră.

6. Piciorul care lipseste

Această fotografie care a apărut pe contul de Instagram al Instylemagazine a atras imediat atenția oamenilor. Abonații numărau picioarele fetelor, desenând linii care încercau să înțeleagă ce picior aparținea cui până când și-au dat seama că piciorul lipsă se ascundea în spatele rochiei lui Kendall.

7. Dune sau găuri?

Această fotografie a fost publicată de Luca Parmitano pe contul său de Twitter. Omul a scris că a capturat dunele de nisip de sus. Cu toate acestea, adepții săi au ramas muti pentru că se pare că imaginea înfățișa găuri de nisip, nu dunele. Atunci, unul dintre utilizatori a încercat să inverseze imaginea.

Atunci a devenit clar. Potrivit lui Parmitano, dunele sunt ca imaginile lui Maurits Escher care repetă aceleași tipare, ne „frâng” în mod constant creierul.