Array

8 lucruri care se intampla in corpul nostru daca bem zilnic sucuri care contin cofeina

- Advertisement -

Micile placeri ale vietii ne fac de multe ori mai mult rau decat bine. Asa se intampla si cu sucurile acidulate care contin cofeina. Daca le consumam in exces acestea ajung sa ne faca mult rau fiind foarte daunatoare pentru organismul nostru. In acest articol dorim sa va prezentam ce efecte au aceste bauturi asupra noastra si cat sunt ele de nocive pentru noi. Acestea pot provoca o multime de probleme de sanatate iar unele dintre ele sunt destul de grave si chiar greu de tratat. Priviti cu atentie ce se intampla si aveti grija pe viitor cat de des consumati aceste sucuri.

Deficiența de vitamine

Acidul fosforic conținut în Coca – Cola , împreună cu cofeina, care are un efect diuretic, începe spălarea substanțe nutritive și vitamine din organism 60 de minute după ce a avut băutura. Imaginați-vă că se întâmplă în fiecare zi.

Eroziunea dentară

Aciditatea și ingredientele  zaharoase din Coca-Cola cauza smalțul dinților și cariilor. Dacă adăugați nivele scăzute de calciu din cauza deficienței vitaminei, puteți ajunge cu dinții putrezind în interior și în exterior. 

- Advertisement -

 Anxietatea

Împreună cu lipsa de somn , anxietatea este un efect secundar al consumării cofeinei. Fiecare recipient de cola conține aceeași cantitate de cafeină ca o ceașcă de cafea tare.

 Obezitatea

Când vorbim despre greutate în plus , nu este vorba despre modul în care arăți, ci despre modul în care vă simțiți. Greutatea în exces nu este o problemă în sine, dar crește presiunea asupra sistemului imunitar și cardiovascular, precum și articulațiilor și oaselor, care sunt deja slăbite de lipsa de calciu.

- Advertisement -

Probleme de piele

Consumul de suc în fiecare zi are același impact asupra pielii tale ca și fumatul. Consumul de sodă are un efect inflamator asupra organismului datorită nivelurilor ridicate de zahăr. Se deshidratează pielea, accentuând aspectul liniilor fine și a ridurilor. Accelerează îmbătrânirea pielii, făcându-l sănătos și plictisitor.

Probleme de inimă și sânge

Un nivel crescut de colesterol cresc șansele unui  atac de cord . Dacă aveți doar 1 cană de suc pe zi, puteți începe deja să suferiți de hipertensiune arterială. Iar femeile care consumă aceste cantități de Coca-Cola sunt mai predispuse la dezvoltarea diabetului de tip 2.

- Advertisement -

Riscul de cancer

Nu spunem că vei face cancer dacă bei Coke în fiecare zi. Dar, datorită prezenței  moleculelor de benzen în Coca-Cola și pachetul său din plastic, medicii recomandă să se lipsească 1 cană de suc pe săptămână pentru a reduce riscul de cancer.

Eșecul renal

Dacă credeți că alegerea versiunii dieta a Coca-Cola este mai sigură, atunci suntem pe punctul de a vă dezamăgi. Cocaina de zahăr zeros, probabil, nu conține deloc zahăr. În schimb, conține îndulcitori artificiali care sunt prea nesănătoși pentru rinichi. Mai ales dacă sunteți dependent de a avea în fiecare zi.