Array

Această ghicitoare poate fi rezolvată numai de persoane ale căror IQ este de 140 sau chiar mai mare

- Advertisement -

Un tânăr detectiv, pe numele lui Smith, a dat peste un caz special de cr1mă. Cazul a implicat 5 persoane care se cunosteau între ele. Unul dintre ei a fost împușcat cu un pistol. Din păcate, documentele nu conțineau nici numele victimei, nici cr1minalul.

Smith a studiat cu atenție toate lucrările și a reușit să determine numele, grație unor detalii importante. Astăzi , vă invităm să vă testați logica. Puteți găsi aceste indicii și sa vă dovediți un mare investigator?

John

- Advertisement -

John este un jucător de tenis amator. La o zi după ce a avut loc infracțiunea, el a luat parte la un turneu, jucând împotriva unei persoane care nu era legată de caz.

Jack

Jack s-a mutat în oraș cu un an înainte de infracțiune. S-a născut și a crescut pe o insulă mică, a cărei locuitori sunt în mare parte pescari. Prin urmare, visul principal al lui Jack este de a deține un lac de pescuit.

- Advertisement -

Steve

Steve este model și se simte cu adevarat indragit de public. Atât de mult încât, cu câteva zile înainte de infracțiune, i-a cerut lui Bill sa il picteze.

Bill

- Advertisement -

Bill este un faimos pictor de portrete. El spune că se așteaptă să termine portretul lui Steve într-o săptămână.

Alex

Imediat după ce a avut loc asas1narea, Alex s-a dus la Antarctica, ca parte a unei expediții pentru a studia viața marină. El se află încă la Polul Sud, împreună cu alți 20 de oameni de știință.

În plus, detectivul a tinut cont de următoarele circumstanțe importante:

Cu o săptămână înainte de atac, ucig@șul și-a rupt piciorul.
Steve și Alex s-au cunoscut cam cu 6 luni înainte de cr1mă.
Alex și ucig@șul s-au cunoscut inca din copilărie – au crescut în case vecine într-un oraș mare.
Dupa mult timp, detectivul Smith a reusit sa-si dea seama de numele raufacatorului si victima lui. Puteți face același lucru?

Deci, cum a ajuns detectivul la concluziile sale?
Din moment ce John juca tenis în ziua de după cr1mă, nu ar fi putut trage gl0nțul fatal. Știm că ucig@șul și-a rupt piciorul cu o săptămână înainte ca infracțiunea să fi fost comisă și că nu se poate vindeca atât de repede.

Alex nu poate fi vinovat, deoarece, în copilăria sa, el și ucig@șul locuiau în case vecine.
Steve este nevinovat, deoarece el l-a întâlnit pe Alex cu câteva luni înainte . După cum știm, crim1nalul îl cunoștea pe Alex încă din copilărie.

Prin urmare, cr1ma a fost comisă fie de Jack, fie de Bill . Este sigur să presupunem că Jack este nevinovat pentru că a crescut pe o insulă și nu putea să-l cunoască pe vinovat încă din copilărie. Asta ne lasă cu Bill. În afară de orice altceva, știm cu toții că încă mai trăiește, de vreme ce în prezent termină portretul lui Steve . Deci Bill trebuie să fie uc1gașul.

Rămâne să aflăm cine a fost victima . Detectivul Smith știe că Alex (care este în prezent în Antarctica), John (care a jucat tenis în ziua crim3i) și Steve sunt cu siguranță vii.

Prin urmare, Bill l-a uc1s pe Jack.