Array

Acest grup de ZUMBA face spectacol pe o melodie romaneasca!

- Advertisement -


Ai auzit vreodată de Zumba? Probabil că îți este cunoscut acest cuvânt sau ai idee la ce se referă. Însă ceea nu știi este că multe persoane sunt pasionate de Zumba în ziua de azi.

Este un exercițiu cu multe beneficii pentru corpul tău, dacă îl practici în mod regulat.

În ultimii ani, cursurile de Zumba au devenit foarte populare, fiind o modalitate excelentă de a face mișcare și de a slăbi. Dacă vrei să afli care sunt celelalte beneficii ale sale, citește în continuare acest articol.

- Advertisement -

Ce este Zumba?

Zumba este un amestec de muzică latino-americană, cum ar fi salsa, merengue, bachata și flamenco ce combină dansul, fitnessul și distracția pentru a crea o modalitate unică de a te menține în formă și de a pierde în greutate.

Acesta este un program de fitness adresat tuturor categoriilor de vârstă – atât tinerilor, cât și bătrânilor, femeilor și bărbaților deopotrivă.

Pentru acest nou tip de exerciții nu sunt necesare pregătiri speciale sau o rezistență fizică deosebită. Nu ai nevoie decât de o capacitate de coordonare îndeajuns de ridicată pentru a urmări și repeta mișcările.

- Advertisement -

Practicarea regulată de Zumba te va ajuta să arzi grăsimea din corp, rezultatele fiind vizibile chiar din prima lună.

Partea cea mai bună este că Zumba este un exercițiu ce antrenează întregul corp. Pe lângă faptul că te ajută să arzi calorii, acesta îți îmbunătățește echilibrul, ritmul și capacitatea de coordonare și îți pune în mișcare mușchii picioarelor, ai brațelor și ai abdomenului.

Beneficiile practicării de Zumba

La fel ca orice tip de antrenament bazat pe aerobic, Zumba oferă numeroase beneficii pentru corpul tău. Având în vedere că este o modalitate unică și distractivă de a face mișcare, multe campanii împotriva obezității îl promovează ca pe o alternativă excelentă pentru a te menține activ.

- Advertisement -

Arde calorii

Prin combinarea mai multor tipuri de mișcări care îți antrenează întreg corpul, fiecare program de Zumba te ajută să arzi până la 800 de calorii. Desigur, acest număr variază în funcție de durata ședinței și de cât de rapid este metabolismul tău.

Oricum ar fi, o sesiune de Zumba pe zi te ajută să slăbești rapid.

Tonifiază corpul

Ritmul muzicii și mișcările de aerobic executate contribuie la definirea, tonifierea și întărirea brațelor, a picioarelor, a feselor și a abdomenului.

Este distractiv

Unul dintre obiectivele acestui tip de aerobic este să te scoată din plictiseala și monotonia antrenamentului tău zilnic, oferindu-ți o porție generoasă de distracție. Acesta schimbă total imaginea tradițională a exercițiilor fizice, permițându-ți să te îndrepți către o siluetă armonioasă în pași de dans.

Îmbunătățește dispoziția

La fel ca toate celelalte exerciții, Zumba stimulează eliberarea de endorfine, hormoni care îți îmbunătățesc stima de sine și te fac fericit (ă).

Ritmurile plăcute care te îmbie să dansezi elimină orice energie negativă, iar la sfârșitul sesiunii vei avea o stare generală de bine.

Combate stresul

Mișcările de dans, ritmul, melodiile și exercițiile de aerobic din acest program de fitness te ajută să eliberezi hormonii care combat stresul. Dacă practici Zumba după o zi încărcată și obositoare, vei reuși să te relaxezi și să-ți îmbunătățești starea emoțională.

Scade producția de acid lactic

După ce faci mișcare, în mușchi se acumulează o cantitate mare de acid lactic, fapt ce produce o senzație de durere sau arsură. Însă după o sesiune de Zumba, această problemă nu se manifestă deloc, întrucât producția de acid lactic nu numai că nu crește, ci chiar scade.

Este adecvat tuturor categoriilor de vârstă

Zumba este adresată tuturor categoriilor de vârstă. Există niveluri și numere de dans special create pentru persoane cu vârste și condiții fizice diverse.

Rezultatele sunt surprinzătoare

Atunci când participi regulat la orele de Zumba lupți împotriva obezității și a kilogramelor în plus. Dacă acest lucru nu este de ajuns, rezultatele vor începe să apară curând, oferindu-ți motivația necesară pentru a te prezenta și la următorul curs.

Este o activitate socială

Zumba îți dă ocazia să cunoști oameni noi și să legi prietenii. În majoritatea orașelor mari există clase cu minim 10 participanți, iar acest număr crește pe zi ce trece. Dacă nu ai timp să te înscrii în astfel de programe, poți să practici acest exercițiu și acasă.