Array

Are 88 de ani, 2 copii şi 3 nepoţi şi este la fel de FANTASTICA la gimnastică exact ca în tinereţe!

- Advertisement -


Este cea mai bătrână gimnastă din lume şi la anii ei se poate lăuda cu foarte multe reuşite în acest sport! Din această cauză a intrat în Cartea Recordurilor

Secretul celei mai bătrâne gimnaste din lume. La 88 de ani, e mai energica decât nepoții ei

La 88 de ani, aleargă, face yoga, zboară la paralele, sare la bârnă și face un complex întreg de exerciții la sol.

- Advertisement -

Este vorba, despre gimnasta Johanna Qvass care a intrat în Cartea Recordurilor pentru ca este mult mai activa decât nepoții ei. Ea a fost invitata luni, în emisiunea, lui Cătălin Măruță.

“Ma numesc Johanna Quaas si sunt cea mai bătrână gimnasta din lume!” se prezintă sportiva.

Are 88 de ani, a crescut 3 copii, insa are o energie de adolescenta. Cu 11 medalii la campionatele de gimnastica pentru seniori, Johanna Quaas este sportiva prin definiție

“Secretul meu este un ritm bun și o dieta sănătoasă. Ma asigur ca nu mănânc prea puțin sau prea mult și mănânc multe verdețuri”, povestește Johanna.

- Advertisement -

In 2012, pe când Johanna avea 87 de ani, doua videoclipuri cu ea antrenându-se au fost vizionate de 3,4 milioane de oameni. Anul acesta a intrat în cartea recordurilor fiind cea mai vârstnică gimnasta din lume.

“Am fost socata când cei de la Cartea Recordurilor m-au premiat. Bănuiesc ca m-au găsit deoarece am câștigat Campionatul German al Seniorilor de 11 ori”, explica sportiva.

Bunica l-a convins ca merita titlul și pe Cătălin Măruță. In emisiune a venit însoțită de soțul ei, care la rândul lui a fost antrenor de gimnastica. In urma unui accident a abandonat sportul, iar acum prefera sălile de fitness și își susține partenera.

Johana i-a povestit lui Cătălin Măruță ca a participat la prima competiție pe când avea 9 ani, însă a renunțat înainte sa împlinească 20 de ani, când și-a dedicat viata familiei.