Array

Câinele sirian călătoreşte 4800 km până la Paris pentru o reuniune copleşitoare cu soldatul care i-a salvat viaţa

- Advertisement -

Pentru soldaţii plecaţi pe frontul de luptă există prea puţine momente de fericire. Poate doar dorinţa uriaşă de a-i revedea din nou pe cei dragi care îi aşteaptă cu drag acasă şi prezenţa unor prieteni mai puţin obişnuiţi precum câinii vagabonzi, le aduc totuşi o clipă de linişte şi bucurie.

Pentru Sean Laidlaw, unul dintre veteranii armatei britanice, a existat un singur lucru care i-a tinut moralul ridicat în timp ce se afla în teatrul de operaţiuni din Siria – iar acesta a fost nimeni altul decât Barrie, căţeluşul pe care l-a salvat de la moarte şi pe care l-a îngrijit în timp ce se afla la mii de kilometri distanţă de casă.

Soldatul în vârstă de 30 de ani a găsit căţelul îngropat sub o placă de beton în luna februarie a acestui an. Era speriat şi plângea în timp ce era sub ruinele unei şcoli care explodase şi se prăbuşise.

- Advertisement -

Deşi Laidlaws este cel care i-a salvat viaţa, bărbatul spune că de fapt acest patruped este salvatorul său. El a declarat pentru UK Telegraph: „Mi-a oferit un pic de normalitate. Cu siguranţă m-a ajutat să-mi păstrez echilibrul mental.”

„Îţi poţi doar imagina cât de rea este Siria şi să reuşeşti să te întorci la bază şi să îl dresezi timp de trei ore, să îl duci la plimbare – sunt lucruri care m-au făcut să uit pentru moment unde eram cu adevărat”.

Laidlaw l-a numit pe căţeluşul său Barrie. Cei doi şi-au petrecut majoritatea timpului liber împreună şi patrupedul chiar stătea pe scaunul pasagerului când aceştia mergeau în oraş

- Advertisement -

La trei luni după salvarea lui Barrie, cei doi au fost separaţi în mod neaşteptat. Aflat într-o scurtă călătorie în Marea Briranie, Laidlaw a fost anunţat că i-a fost anulat contractul – şi după cum vă puteţi imagina, bărbatul a fost complet devastat.

„Cea mai mare problemă a mea a fost că nu am avut ocazia să-mi iau la revedere, deoarece atunci când am plecat, am crezut că îl voi revedea peste numai câteva săptămâni”.

„S-ar putea să fi fost singurul om care era trist că nu se întoarce în Siria”, a amintit el.

- Advertisement -

Cu toate acestea, Laidlaw nu a vrut să renunţe la Barrie. Veteranul a strâns 4.500 de lire sterline înainte de a contacta „War Paws”, un ONG de salvare a animalelor cu sediul în Irak.

Colaborând cu Laidlaw, cei de la War Paws” l-au ajutat pe Barrie să ajungă în Irak, unde a fost vaccinat şi verificat. Apoi, în luna august, a fost transportat în Iordania, unde i s-au efectuat controale suplimentare de sănătate. În cele din urmă, a fost trimis la Paris, unde Laidlaw a reuşit să vină personal pentru a-l lua acasă.

Iniţial, veteranul nu era sigur dacă Barrie îl va mai recunoaşte. Era doar un căţeluş când a plecat şi în acele câteva luni de separare, devenise deja un câine adult. Din fericire, îngrijorarea lui s-a spulberat rapid, făcând loc lacrimilor de bucurie.

„A fost bucurie pură când şi-a dat seama cine sunt eu”, a spus el. „Are exact acelaşi comportament pe care îl avea în Siria. A fost cu totul minunat să-mi revăd câinele.”

El a continuat: „Toată lumea şi-a reluat viaţa obişnuită; părinţii şi prietena mea sunt la lucru, aşa că atunci când mă întorc cel puţin ştiu că prietenul meu cu patru picioare este lângă mine şi că va fi întotdeauna acolo.”

Deşi aducerea lui Barrie a presupus eforturi uriaşe, Laidlaw spune că fiecare clipă a meritat:

„Aş fi fost dispus să călătoresc în toată lumea ca să-l pot avea din nou pe Barrie lângă mine”.

Din momentul în care a ajuns în mediul online, reuniunea lui Laidlaw cu Barrie a făcut înconjurul lumii. Publicaţiile media, printre care LADBible, The UK Telegraph, UK Times şi The Herald Sun au împărtăşit tuturor această poveste emoţionantă. Acum puteţi să o vizionaţi şi voi în videoclipul de mai jos.

sursa: www.livebizmedia.com