Array

Care este de fapt misterul Tunelului Izvor din Carpați? Priviti aici ce se spune despre acesta si ce se ascunde acolo!

- Advertisement -

In Romania se ascund o multime de lucruri de care foarte putina lume stie si pe care autoritatile si marile personalitati ale lumii vor sa le tine ascunse si departe de ochii curiosilor. Insa se pare ca incet incet unele dintre aceste mistere ies la suprafata si aduc cu ele si o multime de povesti mai greu sau mai usor de crezut. In clipul postat mai sus este vorba de despre Tunelului Izvor din Carpați, un loc despre care se tot vorbeste insa despre care nu se stiu foarte multe lucruri. Secretul acestui loc este extrem de bine pazit si putine sunt persoanele care stiu cu adevarat ce se ascunde acolo si de ce a fost el creat.

Tunelul Izvor, care traversează Muntele Păduchiosu, este unul dintre cele mai misterioase tuneluri ale României. Conform legendelor locale, în interiorul acestuia ar fi îngropate un vagon cu o locomotivă și rămășițele a o sută de oameni.

Tunelul de 6 kilometri ar fi trebuit construit în line dreaptă şi a fost a fost gândit ca o cale strategică în contextul istoric al începutului de secol XX, care asigura o trecere rapidă şi sigură între Ţara Românească şi Ardeal.

- Advertisement -

S-a decis începerea tunelului din ambele direcţii, atât dinspre Sinaia şi dinspre Moroieni. Locul de străpungere dinspre Sinaia a masivului muntos a fost ales chiar înainte de intrarea în oraş, pe Platoul Izvor, în apropierea cimitirului oraşului.

Se poate pătrunde în tunel prin intrarea din Sinaia şi se poate înainta pana la aprozimativ 480 de metri, până la zidul de şase metri înalţime care blochează restul tunelului. Locomotiva – pe care nu a scos-o nimeni ca s-o putem vedea – poate fi a SS-iştilor, iar scheletele rămase de pe urma unui masacru din timpul ocupaţiei. Insa acest loc ramane unul plin de mister si lasa in urma multe intrebari, cum ar fi de ce securitatea a detonat intrearea si ce se ascunde de fapt acolo..