Array

Ce s-a întâmplat cu leul găsit în portbagaj, la Timişoara. “Plânge dacă nu aude oameni”

- Advertisement -

Puiul de leu care în urmă cu o lună a fost descoperit de poliţişti în portbagajul unor indivizi, care doreau să îl vândă, a ieşit din carantină şi s-a pus pe picioare.

Este îngrijit la Grădina Zoologică din Timişoara, şi pentru că nu are încă un habitat, sta în birourile angajaţilor. Roade tot ce îi stă în cale şi este tratat ca un copil mic. De altfel, toată lumea s-a ataşat de el.

Paco are numai trei luni şi cântăreşte de două ori mai mult faţă de când a fost adus la Zoo. Era slăbit şi deshidratat pentru că a fost luat mult prea devreme de la mama lui. Acum el este hrănit cu lapte şi piept de pui.

„E bebele nostru”, spune îngrijitoarea. “Sus să râgâim un pic. Au! Aşa, fii cuminte, o Doamne, Doamne, iubiţelul lu mama”.

- Advertisement -

Claudiu Chira – directorul Grădinii Zoologice din Timişoara: ”Încet-încet îşi câştigă statutul de Rege al animalelor, primeşte forţa pe zi ce trece, şi speram să crească cât mai repede mare”.

Momentan Grădina Zoologică din Timişoara nu are un habitat pentru lei, însă deja mai multe companii s-au arătat interesate să sponsorizeze construirea unuia, astfel încât Paco să rămână alături de cei ce l-au adoptat şi să poată fi prezentat şi publicului.

Claudiu Chira, directorul Grădinii Zoologice din Timişoara: „Plânge dacă nu aude oameni, chiar avem un cântar cu comenzi vocale şi când se simte singur, l-am prins de câteva ori, se urcă pe cântar ca să audă vocea umană şi să îi mai treacă din plictiseală”.

Puiul de leu a fost descoperit în vara, în portbagajul unor tineri. Potrivit poliţiştilor, ei l-au împrumutat de la un om de afaceri din Suceava în schimbul a 1000 de lei şi un litru de palincă. Când au ajuns la Timişoara, însă, ar fi încercat să îl vândă. Atât ei, cât şi omul de afaceri au fost amendaţi cu câte două mii de lei.