Array

Cea mai frumoasa biblioteca din lume se afla in Iasi

- Advertisement -

Cea mai frumoasa biblioteca din lume a fost votata de catre cititorii unei reviste online si veti avea marea surpriza sa aflati ca se afla in Romania. Aceasta este localizata nicaieri altundeva decat in Iasi insa nu are un mare grad de popularitate. Cea mai frumoasa biblioteca din lume nu este apreciata sau cunoscuta de catre localnici insa strainii au votat-o ca fiind demna de a castiga acest titlu. Sondajul a avut loc acum doua luni iar dintre cei 400.000 de utilizatori ai site-ului boredpanda.com au decis ca Biblioteca Universitatii Tehnice din Iasi este cea mai frumoasa din lume.

In topul bibliotecilor cu un aspect impozant si impresionant se aflau nominalizate si celebre biblioteci precum Biblioteca Regala Portugheza de la Rio de Janeiro, Biblioteca Nationala din Praga, Biblioteca Nationala a Frantei, Biblioteca Manastirii Admont din Praga, Biblioteca Colegiului Trinity din Dublin sau insasi Biblioteca Congresului Statelor Unite de la Washington. Insa titlul pentru cea mai frumoasa biblioteca a fost desemnat prin votul cititorilor catre Biblioteca Universitatii “Gheorghe Asachi” din Iasi. Aceasta se afla in cadrul actualei Universitati Al.I.Cuza si a fost infiintata in 1948. Aceasta are 962.528 documente dintre care 522.187 carti, 129.332 reviste, 305.967 documente tehnice si 5.042 DVD-uri si CD-uri.

Aceasta somptuoasa institutie se afla in palatul Universitatii Iasi care a fost ridicat la 1860 in timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza. In prezent atat Universiatea Al. I. Cuza cat si Universitatea Tehnica se afla in aceeasi cladire deoarece actuala forma a locului a fost realizata prin extinderea cladirii in 1930.

Profesorul universitar Neculai Seghedin, protectorul institutiei de invatamant superior a declarat ca cea mai frumoasa biblioteca din lume cat si aula pot fi vizitate gratuit de catre turisti. Acesta a declarat pentru un post de radio local ca aula si biblioteca pot fi vizitate oricand iar cele doua sunt conectate printr-un balcon. Aula este considerata cea mai frumoasa din tara.

- Advertisement -

[mashvideo]