Array

CEAUŞESCU se întoarce la TIMIŞOARA. Bulgarii au deschis o expoziţie de figuri DIN CEARĂ

- Advertisement -

25 de statui de ceară, printre care cele ale Regelui Mihai, Nicolae Ceauşescu sau Gheorghe Hagi, sunt prezentate la Timişoara în cadrul unei expoziţii deschise până la sfârşitul lunii octombrie. Organizatorii sunt impresionaţi de reacţia românilor şi promit să aducă expoziţia şi la Bucureşti.

Replicile a 25 de personalităţi naţionale şi mondiale pot fi admirate, până la sfârşitul lunii octombrie, în cadrul Muzeului Figurilor de Ceară, care s-a deschis la un centru comercial din Timişoara.

Ronaldo şi Messi din ceară

Figurile din ceară sunt realizate de mai mulţi artişti din Bulgaria, care prezintă expoziţia publicului din România pentru a doua oară.

- Advertisement -

Goran Bregovic din ceară

Principalele lucrări prezentate, în premieră naţională, sunt cele ale Regelui Mihai şi Nicolae Ceauşescu. De asemenea, expoziţia mai cuprinde întruchipări fidele ale lui Cristian Ronaldo, Gheorghe Hagi, Messi, Mr. Bean, Inna, Beyonce, Vladimir Putin sau Donald Trump.

Gică Hagi din ceară

“Avem 25 de figuri de ceară şi suntem pentru a doua oară în România. Acum am venit în oraşul Revoluţiei, la Timişoara, cu revoluţionarul numărul unu, “Che” Guevera şi, bineînţeles, cu Nicolae Ceauşescu,” a explicat corespondentului Mediafax Ţvetan Atanasov, organizatorul expoziţiei.

- Advertisement -

Nicolae Ceauşescu din ceară

”Pentru prima dată în România, îl avem pe Nicolae Ceauşescu şi Regele Mihai. Avem şi alte figuri de ceară de origine românească, precum Hagi şi Inna. Lucrăm momentan la Smiley, precum şi la Ion Ţiriac.

Regele Mihai I din ceară

După Timişoara, urmează Bucureşti. Suntem foarte impresionaţi de publicul din România, ei prezintă un mare interes pentru expoziţia noastră. Planul nostru este să călătorim în România cel puţin doi ani de acum înainte, pentru că este o ţară foarte mare, mult mai mare decât Bulgaria. Aşteptăm toţi românii în muzeul nostru.”

- Advertisement -

Al Pacino şi Robert de Niro din ceară

Potrivit organizatorilor Muzeului Figurilor de Ceară, procesul de creare a unei singure statui durează aproximativ şase luni, acestea fiind realizate de artiştii bulgari care lucrează la Muzeul Retro din Varna.

Enrique Iglesias şi Beyonce din ceară

Expoziţia este deschisă într-un centru comercial din Timişoara până în data de 31 octombrie, putând fi vizitată între orele 10.00-22.00.

Mr.Bean din ceara

Biletul de intrare costă 20 de lei pentru adulţi, 10 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari, iar copiii până în şase ani au acces gratuit.