Array

Colibiţa, o destinaţie de neratat!

- Advertisement -

Colibiţa, o destinaţie de neratat!

În inima Munţilor Călimani, de-a lungul râului Bistriţa se află lacul de acumulare Colibiţa. Construit între 1977 şi 1991 acest lac artificial are rol hidroenergetic, de alimentare cu apă a localităţilor în aval, etc.

IMG_8061_1_cu_barcuta_pe_colibita

În timp, pe malurile lacului s-a dezvoltat o staţiune turistică care merită vizitată. Despre staţiunea Colibiţa se spune că este blestemată deoarece lacul se află în locul unui sat ai cărui locuitori au fost evacuaţi din zonă înaintea lucrărilor şi au fost despăgubiţi. Multe persoane spun că vara, când apa este limpede, încă se vede turnul bisericii fostului sat însă alţii neagă acest lucru afirmând că toate clădirile au fost scoase, până şi tulpinile copacilor au fost tăiate şi duse de acolo.

Orice lac îşi ia tributul„. Legenda spune că de când au început lucrările la lacul de acumulare s-a abătut un blestem în acea zonă, iar lacul face câte o victimă periodic dintre cei care se încumetă să înoate în lac. 

- Advertisement -

Lăsând legendele la o parte, staţiunea turistică este una deosebit de frumoasă, lacul este înconjurat de Munţii Bârgăului, aer curat, linişte şi privelişti pitoreşti. Dacă înotatul nu este indicat, bărcuţele şi caiacele sunt folosite intens de către turişti.

IMG_8012_1_ceata_matinala

Colibiţa este una dintre principalele atracţii turistice din judeţul Bistriţa-Năsăud şi proprietarii de teren din acea zonă au văzut potenţialul lacului şi au construit zeci de pensiuni pe marginile lacului.

După o plimbare pe potecile de pe malurile lacului sau de-a lungul acestuia, cu bărcuţele, pofta de mâncare o să vă facă să doriţi să mâncaţi ceva tradiţional acestei zone. Fie că optaţi pentru mâncăruri specifice ardealului, fie că doriţi să mâncaţi peşte crescut în apele de munte din zonă aveţi unde să o faceţi. Există păstăvării şi restaurante unde să vă satisfaceţi poftele culinare!

- Advertisement -

Pe final, vă informez că lacul Colibiţa mai este numit şi „marea de la munte” şi ar putea fii o destinaţie pentru sezonul estival!