Array

Copiii din Asia sunt printre cei mai sănătosi din lume, iar aici va explicam si de ce

- Advertisement -

Sunt o multime de  studii care susțin că copiii japonezi sunt unii dintre cei mai sănătoși copii din lume , si noi ar trebui să aruncăm o privire asupra modului în care copiii lor devin atât de sănătoși și să încorporam aceste idei în obiceiurile noastre. De fapt, multe norme culturale dezvoltate în alte țări asiatice s-au dovedit a fi extrem de utile în menținerea copiilor sănătoși, adesea în moduri în care nu v-ați fi gândit.

Noi o sa va prezentam câteva dintre aceste secrete, astfel încât toată lumea să poată oferi copiilor o viață mai sănătoasă și fericită.

Prevenirea copiilor să citească prea atent

În multe școli din China , barele sunt instalate în școli care sunt proiectate pentru a ajuta copiii să rămână sănătoși. Privind atent cărțile în timp ce citesc le pot răni în cele din urmă ochii, acele bare insa îi țin la o distanță sănătoasă. În plus, barele ar putea, de asemenea, ajuta copiii să dezvolte o poziție bună.

- Advertisement -

Executarea exercițiilor oculare

În China continentală, elevii primari și gimnazii sunt instruiți să efectueze exerciții de ochi care vizează îmbunătățirea circulației sângelui și relaxarea mușchilor oculari. Exercițiile implică șase sesiuni, care implică frecarea diferitelor zone din jurul ochilor și de obicei sunt practicate de două ori pe zi.

Testarea afară

De-a lungul anilor, practica găzduirii testelor în aer liber a apărut pe întreg teritoriul Chinei. Practica este, în general, menită să împiedice studenții să înșele, deoarece pot fi plasați mai departe decât dacă se aflau într-o cameră cu spațiu limitat, dar există și alte beneficii pentru sănătate nevăzute. Nu numai că îi oferă studenților expunerea ocazională la aer curat și la lumina soarelui,  poate ajuta, de asemenea la eliminarea stresul .

- Advertisement -

Purtarea măștilor chirurgicale

Oamenii sunt mai susceptibili să se îmbolnăvească în timpul iernii din cauza răcelii care îi ține în interior, făcându-i să fie mai ușor expuși la germeni de la alte persoane. În Japonia, este obișnuit pentru persoanele care se simt rău sau care au alergii să poarte măști chirurgicale pentru a ajuta la scăderea numărului de germeni în aer care ar putea împărtăși. Vânzările pentru măști cresc în timpul epidemiilor de frig și gripa , printre alte pericole pentru sănătate.

 Clase cu streaming live

Atunci când vremea este nefavorabila pentru a merge la ore, unii profesori chinezi devin puțin creativi și pur și simplu transmit cursurile lor din clasele lor goale. Copiii încearcă să-și învețe lecțiile din confortul în siguranță al casei, ceea ce poate fi util în special atunci când școlile decid să se închidă în ciuda vremii nefavorabile. De asemenea, îi ajută pe studenții care locuiesc în zone îndepărtate, care altfel nu ar putea avea acces la școală.

- Advertisement -

 Servirea porțiunilor mai mici

Programul japonez de prânz la școală a fost dezvoltat pentru a ajuta copiii înfometați în urma celui de-al doilea război mondial, dar omologul său modern nu sa schimbat cu adevărat de-a lungul anilor. Aceste mese de obicei nu au un curs principal, cel puțin în sens occidental. Mesele sunt în schimb separate în părți moderate, de obicei orez, legume, miso și pește sau carne. În plus, se iau măsuri pentru a se concentra asupra alimentelor produse pe plan local.

Bucurați-vă de libertate

A avea o activitate în aer liber este considerată din ce în ce mai importantă în Coreea de Sud, cu activități precum drumeții și camping care devenin din ce în ce mai populare.Aceste programe pun un accent deosebit pe relaxarea și conștientizarea sănătății mintale.

mers pe jos

În multe țări asiatice, oamenii pun un accent deosebit pe mersul pe jos în loc să folosească vehicule sau transport public. În Coreea de Sud, dispozitivele care îi ajută pe oameni să-și numere numărul de pași zilnici devin din ce în ce mai populare. În plus, în multe țări asiatice, copiii sunt așteptați să meargă la școala locală în loc să ia un autobuz, în special în  zonele urbane .

Monitorizarea dependenței de internet

In întreaga lume, vedem copii lipiți pe dispozitive de social media  si acest lucru devine din ce în ce mai obișnuit. În Coreea de Sud, aceasta nu este o raritate, dar au fost întreprinse mai multe acțiuni pentru combaterea dependenței de internet din țară. Există diferite tabere, reabilitare și centre de tratament care vizează să ajute tinerii care au devenit dependenți de internet. Guvernul a pus chiar și legi care împiedică copiii sub vârsta de 16 ani să aibă acces la internet după miezul nopții.

Acordarea de mai multă responsabilitate copiilor

În Japonia, copiii sunt așteptați să facă multe activități pe cont propriu, care nu ar fi de așteptat de la copiii din alte țări. Copiii sunt așteptați să  ajungă la școală singuri, să facă comisii familiale și chiar să-și ajute colegii să-și curățeze propriile săli de clasă în locul administratorilor . Acest lucru îi ajută pe copii să învețe să fie independenți și responsabili, ceea ce la rândul lor îi ajută să învețe cum să se ocupe mai bine de ei înșiși.

Efectuarea unei mese cât mai sănătoase posibil.

Multe țări din Asia găsesc modalități diferite de a face mese sănătoase pentru copii. În Japonia, legumele sunt produsul principal la masa  , cu un accent mai puțin pus pe carne, grăsimi, lapte sau zahăr. Supa este, de asemenea, un tip de bază în multe diete asiatice, iar chinezii folosesc adesea diverse obiecte sănătoase, cum ar fi fructele goji, lemongrass și ghimbir, pentru a da supei unele proprietati suplimentare.

În multe țări asiatice, inclusiv în China și Japonia , este de asemenea considerat normal pentru copii să bea ceai. Nu numai că ceaiul este o alternativă mai sănătoasă la lucruri precum băuturile răcoritoare, dar poate avea, de asemenea, beneficii surprinzătoare pentru sănătate, cum ar fi ajutarea ochilor unui copil.