Array

Cum se alege un pepene verde perfect: sfaturi de la un fermier cu experiență

- Advertisement -

Cine nu iubește pepenele verzi? Majoritatea oamenilor sunt obsedați de acest fruct delicios și răcoritor. Uneori credem că, dacă nu sunteți un fermier cu experiență, cumpărarea unui pepene verde suculent, gustos, complet copt și dulce este o reala loterie si trebuie sa ai noroc sa il nimeresti. De fapt, puteți spune dacă un pepene verde este copt fără să-l tăiați. De multe ori am mers la cumparaturi si am dat gres in alegerea fructului perfect, insa de acum nu trebuie sa ne mai facem griji in aceasta privinta. Daca stim la ce sa fim atenti totul o sa fie mult mai simplu si mult mai usor.

Noi in acest articol va prezentam cateva sfaturi pe care le puteti urma pentru a alege un pepene verde perfect copt.

Uită-te la fața locului

Punctul galben, cunoscut ca spotul de câmp, este locul în care pepene verde se odihnea pe pământ. Pepenele verzi au mereu pete galbene sau chiar galben-portocaliu, nu alb.

- Advertisement -

Căutați „chingi”

Aceste pete maro de pe pepenele verde înseamnă că albinele au atins părțile polenizatoare ale florii de mai multe ori. Mai mult polenizare, mai dulce este fructul.

Pepene verzi „băiat” și „fată”

Mulți oameni nu știu că agricultorii diferențiază pepenele verzi de sex. De exemplu, „băieții” sunt mai mari, au o formă alungită și un gust apoas. „Fetele” au o formă rotunjită și sunt foarte dulci.

- Advertisement -

Fiți atenți la dimensiune

Este mai bine să nu alegeți nici cel mai mare, nici cel mai mic pepene verde. Selectați un fruct de dimensiuni medii. Și notați, vă rugăm: mari sau mici, pepenele verde ar trebui să se simtă greu pentru dimensiunea sa.

Inspectați coada

O coada uscata indica faptul ca pepene verde este copt. Cu toate acestea, în cazul în care coada este verde, probabil înseamnă că pepene verde a fost luat prea curând și nu va fi copt.