Array

Cursă neobișnuită între o mașină de raliuri și o bicicletă. Vezi cine câștigă!

- Advertisement -

Red Bull împreună cu Hyundai Motorsport prezintă o cursă neobișnuită între o mașină dedicată raliurilor și o bicicletă. La volanul lui i20 WRC se află Dani Sordo, în timp ce bicicleta este „ghidată” de riderul Andreu Lacondeguy.

Red Bull și Hyundai Motorsport au pus la cale o cursă neobișnuită în inima Portugaliei. Vorbim despre o întrecere între o mașină dedicată raliurilor și un mountain bike. La bordul modelului Hyundai i20 WRC s-a aflat pilotul Dani Sordo, în timp ce bicicleta a fost „ghidată” de riderul Andreu Lacondeguy.

Cei doi și-au dat întâlnire pe dealul Lousa, o zonă care în anii ’80 și ’90 era parcursă în cadrul etapei de WRC din Portugalia. În cadrul acestei curse inedite, Dani Sordo a avut de parcurs un traseu mixt (macadam și asfalt) plin de viraje dificile, în timp ce Andreu Lacondeguy a coborât traversând potecile din parcul natural Lousa.

„L-am văzut cum a abordat un viraj extrem pe porțiunea de macadam și nu mi-a venit să cred. Dani a fost incredibil la volanul lui i20 WRC”, a declarat la final riderul Lacondeguy.

- Advertisement -

„Este incredibil ce face. Întotdeauna este plăcut să-l vezi ce sărituri execută pe acele coborâri impresionante”, a completat Dani Sordo.

Formula 1 (abreviată F1) este o întrecere de automobilism care se organizează anual sub forma a două campionate mondiale, care au loc în paralel, ambele fiind patronate de Federația Internațională a Automobilului (FIA). Drepturile comerciale în Formula 1 sunt deținute de compania Alpha Prema.

Numele de Formula provine de la faptul că toate echipele înscrise în campionat trebuie să își construiască mașinile (cunoscute și sub numele de monoposturi) după un anumit regulament, o formulă pe care o decide FIA. Cifra 1 provine de la faptul ca întrecerea este catalogată drept cea mai prestigioasă formulă organizată de FIA.

Cele două campionate sunt Campionatul Mondial al Piloților (engl: World Drivers’ Championship) și Campionatul Mondial al Constructorilor (engl. World Constructors’ Championship). În actuala ediție a campionatului participă 10 echipe și 20 piloți.

- Advertisement -

Formula 1 este un sport cu mare trecere la public. Toate etapele campionatului sunt televizate în mai mult de 200 de țări, numărul celor care privesc anual întrecerea fiind depășit doar de numărul celor care urmăresc meciurile din Campionatul Mondial de Fotbal și Jocurile Olimpice, competiții care se organizează o dată la patru ani.

În Campionatul Mondial de Formula 1 pot participa doar piloții care au primit din partea FIA o superlicență. Pentru a primi superlicența, un pilot trebuie să fi participat în campionatele inferioare Formulei 1 cum ar fi Formula Ford, Formula Renault, Formula 3, Formula 2, Gp2 și să fi parcurs un anumit număr de kilometri într-un monopost de Formula 1 în mai multe zile consecutive.