De ce nu ar trebui să mai folosim telefoanele mobile atunci cand mergem la toaleta – poate provoca multe probleme de sanatate

Mulți dintre noi suntem dependenți de smartphone-urile noastre, si conform unui sondaj recent este posibil să nu fie atât de inofensiv pe cât pare. Dacă pur și simplu nu puteti merge la baie fără telefonul dvs., există câteva riscuri pe care ar trebui să le luați în considerare. Nu numai că poate fi dăunător pentru sănătatea noastră, dar ne afectează și mintea și cât de bine lucrăm.

Deoarece ne pasă de sănătatea ta am făcut o listă a principalelor puncte de cercetare legate de utilizarea smartphone-ului în timp ce te afli la toaletă.

- Advertisement -

1.Poate răspândi o mulțime de bacterii dăunătoare.

Un studiu recent arată că telefoanele sunt mai murdare decât scaunul de toaletă în sine, fapt destul de dezgustător.

Telefoanele mobile s-au dovedit a fi acoperite în E. coli în timpul unui studiu efectuat pe copiii din liceu. Această bacterie dăunătoare este legată de probleme intestinale, cum ar fi intoxicația alimentară, dar aceasta nu este singura bacterie dăunătoare pe care o puteți lua în baie.

2.Vă poate crește șansele de a face hemoroizi.

- Advertisement -

Acest lucru se întâmplă probabil din cauza cantității de timp petrecut pe toaletă în care se exercită presiune asupra organelor noastre, care rămân nesuportate peste vasul de toaletă.

Deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a verifica această conexiune, cazurile de hemoroizi au crescut de la introducerea smartphone-urilor.

3.Ne poate limita capacitatea de gândire.

Telefoanele mobile ne întrerup de fapt concentrarea și gândirea, limitându-ne capacitatea de a lucra la o problemă, chiar și atunci când nu le folosim sau sunt oprite.

Prin urmare, timpul fără distragerea atenției de a ne scoate telefonul este esențial pentru mintea noastră, iar oprirea acestuia și petrecerea timpului singur sunt uneori exact ceea ce avem nevoie. Aceasta înseamnă că luarea telefoanelor cu noi la baie ne îndepărtează pauzele prețioase de care are nevoie mintea noastră.

4.Poate provoca disfuncții ale podelei pelvine.

- Advertisement -

Petrecerea unui timp prelungit la toaletă în timp ce esti distras de telefon poate însemna probleme pentru mușchii noștri. În special, organele noastre precum intestinul, vezica urinară și vaginul pot aluneca, deoarece mușchiul pelvisului nu mai este suficient de puternic pentru a le susține.

Acest lucru se datorează parțial poziției noastre așezate pe toaletă, mai ales dacă suntem aplecați mult timp.

5.Vă crește încrederea în telefon.

În timp ce smartphone-urile ne conectează la lume așa cum nimic altceva nu poate, ele sunt, de asemenea, extrem de dependente . De fapt, 1 din 10 mileniali ar prefera de fapt să piardă un deget decât telefonul .