Array

Drumul de vis care leagă muntele de mare. Şoseaua canadiană inclusă în topul celor mai bune călătorii cu maşina

- Advertisement -

Autostrada „Mării către Munte“ leagă Vancouver de Whistler şi e o porţiune din Autostrada 99 a Canadei, supranumită de media „Autostrada morţii“ sau „Autostrada sky and die/spre cer şi mori“. Dangerousroads.org scrie că această autostradă traversează peisaje superbe şi că a fost catalogată drept una dintre cele mai spectaculoase călătorii pe litoral din lume, dar şi o adevărată invitaţie pentru o excursie pe jos.

Această porţiune din autostradă a fost construită în anii 1960 şi este considerată una dintre cele mai bune destinaţii de călătorie rutieră din lume. Întreaga Autostradă 99 are 135 de kilometri lungime. O călătorie pe Autostrada „Mării către Munte“ traversează munţi, cascade, parcuri până ajunge la ocean. Potrivit sursei citate, limita de viteză variază de la 80 de kilometri pe oră până la 100 de kilometri pe oră cu porţiuni unde limita este de 60 de kilometri pe oră. Şoferii mai sunt avertizaţi să fie atenţi că fiind o autostradă montană, vremea este imprevizibilă din cauza altitudinii. Iar o călătorie începută cu soare se poate termina cu zăpadă. Proiectul acestei proţiuni de autostradă crrpinde 48 de poduri şi ieşiri de pe autostradă, 219 parapeţi din pământ, 2,4 milioane de metri cubi de lucrări de terasament şi 450.000 de tone de asfalt, potrivit roadtraffic-technology.com.

Autostrada „Mării către Munte“ este deschisă întreg anul cu eventualele închideri în cazuri de avalanşe şi alunecări de teren. Traficul cel mai intens în zonă a fost înregistrat în lunile iunie şi august când condiţiile de şofat sunt optime şi sunt deschise mare parte din campinguri, se arată pe inafarawayland.com.