Array

E iarna crunta pe Transfagarasan! Deja a nins si se deszapezeste si nu o sa-ti vina sa crezi cate grade au fost ieri seara! Drumul urmeaza sa fie inchis

- Advertisement -


In toata tara temeperaturile au scazut brusc dupa noaptea de ieri, dar la Balea Lac si pe Transfagarasan deja e iarna in toata regula.

E iarna crunta pe Transfagarasan! Deja a nins si se deszapezeste. Desi inca in Bucuresti si restul tarii temperaturile sunt inca destul de ridicate deja in zonele de munte a inceput sa ninga abundent si sa fie viscol. Suntem la finalul lunii Septembrie.

La Balea Lac si pe tot Transfagarasanul deja ninge iar drumarii au fost nevoiti sa intervina cu material anti-derapant. Prima ninsoare din această toamnă la Bâlea Lac a fost înregistrată, luni după-amiază, meteorologii spunând că, în cursul nopţii următoare, lapoviţa şi ninsoarea vor fi chiar mai abundente. Drumarii au început marţi dimineaţă să deszăpezească Transfăgărăşanul, pe anumite porţiuni ale şoselei zăpada viscolită depăşind 10 centimetri, potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, scrie Agerpres.

- Advertisement -

Potrivit reprezentanţilor Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, la Bâlea s-au înregistrat, luni după-amiază, lapoviţă şi ninsoare, iar în cursul nopţii acestea vor fi chiar mai abundente, temperatura urmând să fie minus 7 grade Celsius.Totodată, la Păltiniş vor fi minus 2 grade, iar la Sibiu vor fi 4-5 grade. Meteorologii spun că temperaturile vor rămâne scăzute până joi, iar apoi vremea se va mai încălzi. Pe Transfăgărăşan se circulă în condiţii de iarnă.

Turiştii pot ajunge la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, unde stratul de zăpadă măsoară 4 centimetri, temperatura este de minus 5,4 grade Celsius, iar vântul suflă cu viteza de 14 metri pe secundă.

„Colegii noştri de la Districtul Bâlea acţionează pe Transfăgărăşan de azi dimineaţă cu un utilaj cu lamă şi material antiderapant. Stratul de zăpadă depăşeşte 10 cm pe alocuri, dar după deszăpezire va oferi condiţii sigure pentru circulaţie. Totuşi, dacă aveţi drum pe acolo, să vă asiguraţi că aveţi anvelope de iarnă”, este mesajul publicat în dimineaţa acestei zile, pe pagina de Facebook a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov.