Array

Fericirea şi emoţia care se citeşte în ochii acestei mici vulpiţe este copleşitoare

- Advertisement -


A fost poreclită Dawn deoarece a fost găsită aproape de lăsarea serii pe o potecă întunecată a unui parc din oraşul Stansted din Marea Britanie.

Muşcată de câini şi aproape ostenită de atâta alergătură micuţa vulpe abia se mai putea mişca, iar atunci când Geoff a văzut-o nu a stat nici o secundă pe gânduri şi a duso acasă pentru a-i acorda primul ajutor.

După o săptămână în care acesta a avut grijă de ea, micuţa vulpe nu a mai vrut să plece din casa lui sub nici o formă, iar între cei doi s-a legat o prietenie fantastică.

- Advertisement -

Ce nu ştiai despre vulpi

Chiar dacă este un mamifer de dimensiuni mici, nu de puţine ori hoţomana vulpe a prădat gospodăriile, căutând găini şi alte păsări de curte pe care să le mănânce.
Fac parte din familia Canidae, alături de lup,câine şi şacal.

Au multe în comun cu pisicile.

Vulpile pot să îşi retragă ghearele,aşa cum o fac şi pisicile. Aceste animale cu blana roşcată au pupilele verticale,ceea ce le aseamănă cu felinele. În plus,vulpile sunt mult mai active după apusul soarelui şi,la fel ca pisicile,urmăresc prada şi le place să se joace cu ea.

- Advertisement -

Au mustăţi,limba aspră şi adoră să meargă „pe vârfurile picioarelor“,lucru care le oferă un mers elegant,asemănător cu al graţioaselor pisici. Sunt răspândite în toată lumea.

Speciile de vulpi sunt foarte răspândite şi se adaptează în orice mediu. Vulpile polare trăiesc în zonele cu climat rece,în nordul îndepărtat,iar fenecul este un mamifer înrudit cu vulpea.

Se găseşte în regiuni cu temperaturi extrem de ridicate,cum ar fi deşertul nord-african, iar masculul este capul familiei.