Array

Imagini surprinse în traficul din București. Reacția unui șofer care a blocat o ambulanță

- Advertisement -


Un șofer de ambulanță din București a filmat momentul în care un șofer a intrat pe linia de tramvai, pe Bulevardul Ștefan cel Mare, blocând accesul ambulanței.

Șoferul circula de linia de tramvai și și a blocat ieșirea Ambulanței de la Spitalul Grigore Alexandrescu, înjurând ambulanțierul, după cum ne-a relatat șoferul de pe Ambulanță.

Când a fost avertizat că va fi chemată Poliția, șoferul a dat cu spatele o porțiune de drum, rămânând însă pe linia de tramvai.

- Advertisement -

Ambulanța este un autovehicul din cadrul serviciului de ambulanță, destinat transportului de persoane bolnave sau accidentate spre sau între locurile de tratament sau unitățile de primiri ale urgențelor(U.P.U.).

Ambulanțele pot îndeplini mai multe funcții și pot fi echipate sau nu cu diferite aparate și dispozitive după cum urmează:

-Ambulanță destinată urgențelor: cea mai des întâlnită, este prezăvută cu echipaj medical: medic, asistent, aparatură și medicație de prim ajutor și asigură restabilirea medicală a pacientului și transportul acestuia la cel mai apropiat punct de primire urgențelor. Aceste autovehicule ale ambulanței pot fi furgonete, elicoptere, avioane, bărci cu motor.
-Ambulanță destinată transportului pacienților între două două unități sanitare: Acestea transportă bolnavii între spitale sau clinici acolo unde nu există dotări (dializă, neurochirurgie etc.)
-Ambulanțe ale organizațiilor caritabile: aceste ambulanțe se deplasează la locuințele pacienților imobilizați la domiciliu pentru a desfășura unele tehnici sanitare sau medicale. Aceste ambulanțe pot deservi și persoane care rămân imobilizate și din cauza condițiilor meteorologice (drumuri înzăpezite etc) sau altor calamități.