Array

‹‹Litoralul Vestului›› atrage peste 100.000 de turisti anual. Cum arata plaja exotica din judetul Arad.

- Advertisement -

Lacul Ghioroc din judetul Arad, supranumit si „Litoralul Vestului”, este vizitat de peste 100.000 de turisti in fiecare an, care sunt atrasi de plaja cu nisip fin, pe care au fost plantati si palmieri, astfel ca are un aspect exotic.

„Plaja Ghioroc a fost deschisa in 28 aprilie, turistii fiind asteptati pana in data de 15 septembrie. Toate cele sapte terase sunt deschise, nisipul fin este nivelat si avem zone verzi unde se poate campa”, a precizat Corneliu Popi-Morodan, primarul comunei Ghioroc.

Anul trecut, pe plaja au fost plantati 40 de palmieri, iar in acest an, Primaria Ghioroc a mai cumparat inca 20. Pomii se afla intr-o zona speciala, inspirata din statiunea Mamaia, in care vizitatorii se pot fotografia cu un panou mare pe care scrie „Plaja Ghioroc”, iar in spate se vede lacul.

Primaria Ghioroc a realizat si un camping pe plaja lacului, cu o capacitate de cazare de 52 de persoane. De asemenea, incepand cu 1 iunie este functional si toboganul cu apa.

- Advertisement -

„Casutele se afla la zece metri de lac, chiar pe plaja. Oricum, turistii au solutii de dormit, sunt doua pensiuni in zona cu 49 de locuri”, a afirmat primarul comunei Ghioroc.

Corneliu Popi-Morodan este de parere ca turistii sunt atrasi la Ghioroc de plaja si apa frumoasa, dar si de un festival care se organizeaza in fiecare vara – Ghioroc Summer Fest.

„Anul trecut, in intreg sezonul estival, au fost peste 100.000 de turisti. Cred ca anul trecut am avut o crestere de 25%, daca tot asa merge, dar ritmul este mai alert decat cel de anul trecut, o sa ajungem pana la 120.000-130.000 de vizitatori in acest an. Pe turisti ii atrage la Ghioroc festivalul pe care-l organizam, dar nu numai, ei vin si in restul anului pentru apa frumoasa, plaja frumoasa, terasele de acolo, atmosfera. Este frumos, pur si simplu. Noi incercam sa facem cat mai frumos totul la Lacul Ghioroc. Anul trecut si anul acesta am investit doua milioane de lei”, a mai precizat primarul comunei Ghioroc.

Ghioroc Summer Fest a inceput pe 1 iulie si se va inchide in data de 1 septembrie, iar in cadrul festivalului vor fi organizate concursuri si petreceri tematice, iar dj din tara si din strainatate vor mixa.

- Advertisement -

Sezonul estival se inchide pe plaja Ghioroc in data de 15 septembrie. Lacul Ghioroc se afla la o distanta de aproximativ 25 de kilometri de orasul Arad.