Array

Locul unic unde este posibil să faci doar câţiva paşi pentru a trece din Moldova, în Muntenia şi Transilvania

- Advertisement -


Un observator montan realizat de Romsilva marchează de astăzi un punct unic în România şi de o importanţă majoră în contextul Centenarului Marii Uniri. Autorităţi din trei judeţe inaugurează observatorul ”Frăţia neamului românesc”, pe Vârful Giurgiu, din Munţii Vrancei, locul în care se întâlnesc cele trei mari provincii ale ţării.

Un observator montan a fost amenajat de silvicultorii Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, la cota 1.435, fix în punctul în care se întâlnesc cele trei provincii româneşti: Moldova, Muntenia şi Transilvania. La eveniment şi-au anunţat prezenţa autorităţi centrale şi judeţene din Covasna, Buzău şi Vrancea, precum si directorul Moldosilva, agenţia care administrează pădurile din Republica Moldova.

- Advertisement -

Evenimentul este dedicat Centenarului Marii Uniri. Refugiul montan Frăţia neamului românesc, inaugurat astăzi în comuna Gura Teghii, reprezintă punctul de intersecţie a celor trei mari provincii româneşti: Muntenia, Moldova şi Transilvania. Felicit Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva pentru buna organizare a tuturor evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri”, a declarat preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, prezent la inaugurare.

Din observatorul montan poţi zări Moldova la nord şi nord-est, Transilvania, dacă întorci privirea către vest, şi Muntenia, spre sud. Observatorul Punctul Înfrăţirii Neamului Românesc este deschis publicului larg, iar accesul către acesta se poate face pe patru trasee marcate şi prezentate pe indicatoare amplsate în comuna Gura Teghii, judeţul Buzău.