Array

„Micul Einstein“ este câştigătorul finalei „Next Star“. Copilul de 8 ani a uimit cu o metodă de calcul japonez: „Este un geniu. A triumfat inteligenţa“

- Advertisement -

Mihai Dobre, un mic geniu în vârstă de opt ani din Bucureşti, i-a uimit pe toţi cu mintea sa sclipitoare şi a câştigat sâmbătă seară marea finală a celui de-al nouălea sezon „Next Star“ şi un cec în valoare de 20.000 de euro.

Sâmbătă seara, juriul emisiunii „Next Star“ l-a ales drept câştigător pe „micul Einstein“, Mihai Dobre din Bucuresti. Mihai a făcut o demonstraţie de calcul japonez (înmulţiri şi împărţiri de ordinul bilioanelor şi miliardelor), cu ajutorul unui soroban (o cutie de numărat originară din Japonia), şi a făcut adunări în minte, contracronometru, în timp ce găsea antonime pentru cuvintele rostite de prezentatorul Dan Negru. „Mă simt foarte bine! Dar nu eram sigur că eu o să câştig!“, a spus câştigătorul „Next Star“.

„În gale, în momentul în care a început să recite o poezie şi, în acelaşi timp, să calculeze în gând, pentru mine s-a terminat sezonul. Este sclipitor, este genial“, a fost de părere şi Dorian Popa. „Astăzi, la «Next Star» , a triumfat inteligenţa. Consider că în această ţară minunată, avem nevoie de oameni precum Mihai“, spune şi Lidia Buble, cea care i-a acordat micuţului şi Golden Star-ul care l-a trimis direct în marea finală. Trofeul în valoare de 20.000 de euro a fost înmânat câştigătorului de Cristina Neagu, căpitanul echipei de handbal a României şi singura handbalistă din istoria acestui sport desemnată de trei ori, în anii 2010, 2015 si 2016, cea mai bună jucătoare de handbal din lume.

- Advertisement -

Cei mai buni şi mai talentaţi concurenţi ai sezonului nouă au intrat în competiţie cu şanse egale la trofeul „Next Star“ în valoare de 20.000 de euro, în finala prezentată de Dan Negru, iar Lidia Buble, Dorian Popa şi Pepe s-au aflat la masa juriului. Cei 15 concurenţi din marea finală au fost: Anastasia Ciobanu (8 ani), din Bacău, Andreea Bucur (13 ani), din Bucureşti, corul Bravissimo, format din 45 de copii, cu vârsta cuprinsă între 5 şi 14 ani, din Bucureşti, ACS Double D, format din 24 de fete, cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani, din Bucureşti, Maria (10 ani) şi Anelin (11 ani) din Bucureşti, Melani Şerban (11 ani) din Braşov, Andra Neţoi (10 ani) din com. Obârşia, jud. Olt, Olimpia Carauleanu (11 ani) din Constanţa, Nicholas Butacu (10 ani) din Bucureşti, Andreea Cucu (12 ani), din localitatea Schitu Duca, jud. Iaşi, Bianca Purice (8 ani) din Bucureşti, Alexia Fierbinţeanu (12 ani) din Bucureşti, Mihai Dobre (8 ani) din Bucureşti, Astrid Muthu (12 ani) din Oradea şi Anda Priboi (11 ani) din Bacău.