Array

Motocicleta asta este SF! Are niste roti uriase nesustinute de nimic si un motor Rolls Royce luat de pe un avion! Arata demential!

- Advertisement -


Nu se stie cat a costat bijuteria asta dar merita o avere. Arata demential si este una dintre cele mai puternice motociclete din cate ai vazut.

Motocicleta asta este SF! Are niste roti uriase nesustinute de nimic. Bestia asta este numita motocicleta TMC Dumont si este propulsata de un motor de 300 de cai putere facut de Rolls-Royce care a fost luat de pe un avion din anii 1960.

Dincolo de specificatiile tehnice motocileta a fost proiectata de designerul brazilian, fost pilot de Formula 1, Tarso Marques si prezentata cu ocazia celei dea 77 editie a show-ului Daytona Bike Week.

- Advertisement -

Principala dorinta a designerului a fost ca rotile sa fie fixate intr-un punct cat mai jos si cat mai putin vizibil astfel incat sa para ca rotile efectiv plutesc, iar efectul pe care motorul il da in mers este unul pur si simplu incredibil.

“Este un proiect special la care am lucrat de mai bine de 15 ani. Nu l-am dezvoltat pana acum pentru ca a fost foarte dificil sa pot face asta fara toata tehnologia pe care intr-un final am obtinut-o de la terti. Tot ce mi-am dorit a fost sa fie un proiect brazilian 100%, fara niciun furnizor strain.” a declarat Tarso Marques designerul si proprietarul motorului.

Cand privesti aceasta minunatie, efectiv nu ai cum sa ramai indiferent. Rotile nu au spite si nici butuc central si efectiv iti dau senzatia ca plutesc. Proprietarul ei nu a vrut sa divulge cat l-a costat intregul proiect si nici care este viteza maxima pe care o poate atinge motocicleta.

Motorul Rolls-Royce este unul folosit in anii 1960 pe avioane usoare, acum cei 300 de cai ai sai putand sa impinga fara probleme cadrul motocicletei facut in principal din fibra de carbon.