Array

Oamenii care renunță la micul dejun sunt mult mai dispusi unui atac de cord

- Advertisement -

Daca sarim micului dejun și mancam cina târziu am putem da naștere unor probleme de sănătăte, sugerează cercetările. Oamenii de știință au descoperit că persoanele care au ratat frecvent masa de dimineață și mâncau în mod regulat cina cu mai puțin de două ore înainte de a merge la culcare au fost mult mai puțin susceptibile de a supraviețui dacă au suferit un atac de cord.

Expertii considera ca schimbarea masiva a consumului de alimente la inceputul zilei confera organismului o sansa mai buna de a arde calorii si are ca rezultat un echilibru mai sanatos al hormonilor.

Teoria – care susține vechea zicală, „micul dejun ca un rege, masa de prânz ca un prinț și cina ca un sărac” – de asemenea, susține că oamenii care mănâncă bine dimineața sunt mai puțin susceptibile de a gusta în timpul zilei.

- Advertisement -

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din São Paolo din Brazilia au urmărit 113 persoane care au suferit atacuri de inimă.

Echipa a constatat că 57% din participanți au omis un mic dejun de cel puțin trei ori pe săptămână, 51% au avut mese târzii de trei ori pe săptămână, iar 41% au ratat micul dejun și au mâncat târziu masa de seară.