Array

Oamenii de știință au dovedit că norocul există într-adevăr, iar acum ne arată cum să-l atragem

- Advertisement -

Dacă credeti că norocul este o chestiune de șansă și nu are nicio legătură cu propria voință și alegere, ei bine, este timpul să vă răzgândiți. Nu, nu vom vorbi despre farmece sau de tot felul de superstiții (nu funcționează, din păcate). Richard Wiseman , psiholog britanic, a studiat acest fenomen și a dovedit că putem influența norocul. Urmați sfaturile sale și veți învăța cum să deveniți foarte norocoși.

Pentru majoritatea oamenilor, norocul este brusc, neașteptat și nedeterminat. Este ceva în care cred sau nu.

Noi va prezentăm ideile domnului Wiseman care vă vor spune multe despre aspectul psihologic al norocului.

- Advertisement -

Richard Wiseman a studiat fenomenul norocului și, surprinzător, a dovedit că oamenii nu se nasc norocosi sau ghinionisti. Conform lucrării sale de cercetare „ Factorul norocului”, norocul nu este un fel de magie – este în mare parte atitudinea ta. Oamenii norocoși au tendința de a fi mai deschiși si mai zâmbitori , în timp ce ghinionistii trăiesc adânc în anxietatea lor, sunt încordati și se simt nefericiți. Totul afectează deciziile pe care ambele grupuri le iau, oportunitățile pe care le prind și norocul pe care îl obțin.

Pentru a crește cantitatea de noroc în lume, domnul Wiseman a deschis chiar Școala Norocului, împărtășind anumite exerciții și trucuri . Ești pregătit pentru un experiment? Încercați-le!

1. Maximizați oportunitățile.

- Advertisement -

Cu toții cunoaștem oameni care se plâng în mod constant . De aceea nu au succes la locul de muncă, nu pot întâlni un partener perfect sau nu își îndeplinesc visele. Problema majoră este însă neatenția și teama de a-și asuma riscuri. Să fii prea concentrat pe ceea ce ai (sau nu ai) în viață îți distrage atenția de la a găsi, a încerca și a crea lucruri noi.

Ce sa fac? Ține-ți ochii și mintea deschise. Nu așteptați să se întâmple lucrurile. Fii stăpânul vieții tale și nu te teme de necunoscut.

2. Asculta-ti subconstientul.

A te intelege mai bine subconștientul tău te poate face și mai norocos. Oamenii norocoși ascultă întotdeauna semnalele pe care le transmit corpul și mintea lor și învață cum să le citească corect. Cu toate acestea, cei nefericiți sunt prea nerăbdători să observe o senzație de fluturi in stomac și le este frică să se bazeze pe intuiția lor.

- Advertisement -

Ce sa fac? Șterge-ți mintea de toate îndoielile și încearcă să devii prieten bun cu vocea ta interioară, de exemplu, meditând.

3. Transformă ghinionul în bine.

Ai lăsat umbrela acasă într-o zi ploioasă? Este momentul perfect pentru a porni muzica romantică și a te simți la un loc cu natura! Ti-ai patat tricoul? Poate că a venit timpul să vă reînnoiți garderoba .

Așa cred oamenii norocoși. A crede în noroc nu este suficient pentru ei – ei doar neagă existența nenorocirilor. Nebuni, nu? Dar nu există delir în aceste cazuri.

Ce sa fac? Nu vă lăsați prinsi de ghinion. Găsiți pozitivitate peste tot!

Serendipity: o altă superstiție?

Cu toate acestea, nu putem controla totul. O mulțime de oameni norocoși cred că norocul nu poate fi atras sau influențat, dar îți poți spori șansele influențând serendipitatea . Ei spun că pentru a ridica perspectivele unor șanse norocoase, folosesc următoarele tehnici:

Își schimbă rutina zilnică mergand pe drumuri diferite spre același loc sau mâncând în restaurante diferite.
Întâlnesc oameni în diverse medii.
Ei lucrează la sarcini noi și neobișnuite.
Toate aceste lucruri lărgesc granițele vieții voastre obișnuite și oferă mai mult spațiu pentru noi oportunități, pe care știm acum că ar trebui să le surprindeți imediat!