Array

Pare ceva banal dar stiti care este in realitate semnificația autocolantelor de pe fructe

- Advertisement -

Majoritatea dintre noi, la un moment dat, am observat acele mici autocolante pe care le găsim pe fructe in magazine. În afară de logo-urile luminoase pe care le au, există și un cod PLU digital (sau un Cod de căutare în funcție de preț). Se pare că producătorii de fructe nu numai că încearcă să se facă publicitate aici, ci și ne furnizează informații importante pentru consumatori. Pana acum nu ne-am gandit niciodata ce reprezinta aceste mici autocolante si ce rol au ele. Desi am crede ca sunt puse acolo doar pentru a vedea de cine sunt importate sau pentru a putea fi gestionate mai usor in magazine era au mai multe roluri.

Noi in acest articol va prezentam ce rol au aceste autocolante si la ce sunt ele utile in magazine si la ce ne sunt noua de folos.

Un cod de patru cifre care începe cu numărul 3 sau 4

Dacă există doar patru numere, înseamnă că fructul (sau leguma) a fost produs cu ajutorul tehnicilor agronomice moderne  – inclusiv cantități abundente de îngrășăminte și pesticide.

- Advertisement -

Un cod din cinci cifre care începe cu numărul 8

Când vedeți acest autocolant, fructul a fost modificat genetic ca parte a procesului de creștere. Da, așa e. Acesta este alimentul cu OMG care continuă să provoace atât de multe controverse. Cercetările arată că pepeni, banane și papaya sunt tipurile de fructe care sunt cele mai des modificate genetic

Un cod de cinci cifre care începe cu numărul 9

Dacă vedeți un astfel de cod, înseamnă că fructele au fost cultivate folosind metodele vechi de creștere a strămoșilor noștri: cu propriile mâini și fără substanțe chimice. Acestea sunt produse ecologice.

- Advertisement -

Dacă fructele nu au cod PLU

Majoritatea oamenilor încearcă să găsească fructe fără autocolante. Dar acest lucru ar putea fi periculos: fructele importate din străinătate ar trebui să fie întotdeauna etichetate în acest fel. Dacă nu există o etichetă, șansele sunt eliminate pentru un anumit motiv – și unul care este puțin probabil să fie în avantajul dvs. în calitate de consumator.