Array

Spuneți-mi ce vă doare și eu vă voi răspunde cu ce probleme de viață vă confruntați

- Advertisement -

Știți ce va ieși dacă vom uni medicina cu psihologia? Va ieși ceva uimitor! Psihosomatica. Aceasta este un domeniu în medicină care studiază influența emoțiile noastre, a temerilor și blocajelor psihologice asupra sănătății. Este dovedit științific că temerile noastre interioare și sentimentele determină apariția unor boli fizice.

Așadar, ce vă pot spune zonele care vă dor?

Capul

Dacă capul vă doare frecvent sau în mod constant înseamnă că vă “dor” gândurile, abundența de informații sau careva reflecții. Durerile de cap sunt adesea specifice persoanelor extrem de inteligente, care reprimă emoțiile. Această problemă indică stima de sine scăzută, frica și prezența reproșurilor interioare față de propria persoană.

- Advertisement -

Părul

Problemele cu părul (albirea prematură a părului, căderea părului, lipsa de vitalitate) sunt un indicator al stresului, al neputinței și al disperării. Părul, în special la femei este un simbol al vitalității. Problemele pot apărea în cazul în care o persoană trăiește într-o tensiune constantă și frică. Dar tot ce trebuie să faci este să fii tu însuți, să crezi în tine și în ajutorul de sus. Uneori problemele de păr pot apărea din cauza mândriei și a supărării inconștiente pe Dumnezeu.

Gâtul

Gâtul unește mintea (capul) cu simțurile (corpul). Problemele cu gâtul indică faptul că nu există o armonie între cele două părți. La nivel metafizic, acest lucru ar trebui să fie perceput ca o punte de legătură între spiritual și material. Bolile de gât indică lipsa de flexibilitate: omului îi este frică să se întoarcă ca să audă adevărul, el ignoră situația în loc să o clarifice. Puteți chiar să încercați să dați din cap afirmativ sau negativ pentru a înțelege unde este problema: în a spune “Da” sau “Nu”.

- Advertisement -

Ochii

— Miopia – lipsa de previziune, frica de viitor.

— Hipermetropia – incapacitatea de a trăi în prezent, cu ziua de azi. O persoană cu hipermetropie se gândește prea mult timp înainte să facă ceea ce trebuie să facă, nu poate vedea situația în ansamblu.

— Daltonismul – ochii nu percep culorile, văd totul în gri. Această boală indică faptul că persoana nu poate primi bucurii în viață.

- Advertisement -

— Glaucomul. Persoana suferă în prezent cu gândul la trecut, refuză să ierte și să accepte trecutul.

Dinții

Persoanele care suferă de dureri de dinți sunt cele indecise. Toți decid pentru dvs., iar dvs. vă este frică, nu sunteți capabil să analizați situațiile de viață. Problemele cu dinții molari indică faptul că nu puteți asimila circumstanțele, dinții laterali superiori sunt responsabili pentru luarea deciziilor, iar cei de jos – pentru asumarea responsabilității pentru propriile decizii.

Gura
Boli ale cavității orale, cum ar fi stomatita, sunt asociate cu resentimentele sufletești. Mușcarea limbii este o pedepsire pentru pălăvrăgeală, a obrajilor indică anxietatea, tăinuirea secretelor. Gura are legătură cu adoptarea unor noi idei. Orice problemă cu ea vorbește despre dezorganizare în această sferă.

Buzele

Buzele sunt o reflectare a naturii noastre senzuale. În funcție de problemele interioare, pe acestea pot apărea următoarele boli:

— Fisuri – persoana este sfâșiată de sentimente contradictorii.

— Mușcarea buzelor – auto-pedepsire pentru manifestarea senzualității.

— Herpes – e la fel ca și în cazul mușcării buzelor, dar într-o formă mai gravă.

Spatele

Spatele simbolizează sprijinul vieții. Problemele de spate indică lipsa sprijinului moral. Omul consideră că nu este agreat sau este forțat să-și ascundă propria dragoste. În cazul în care o persoană își pierde mobilitatea, înseamnă că ea nu poate să-și manifeste dragostea sa față de alții prin activitățile sale.

Partea inferioară a spatelui

Partea inferioară a spatelui indică un conflict. Sentimentul de vinovăție. Atenția se concentrează asupra evenimentelor din trecut. Partea de jos a spatelui este asociată cu bunurile materiale, banii, partenerul de viață, casa, copiii, locul de muncă, diplomele, etc. Durerile în această zonă sugerează faptul că oamenii doresc să aibă ceva care să-i facă să se simtă mai încrezători în sine, dar nu îndrăznesc să recunoască acest lucru. Ca urmare, persoana dată trebuie să facă totul singură, să ia totul în spate.

Artculațiile

— Bursita – semn al furiei reprimate. Omul tinde spre perfecţiune în totul, până la cele mai nesemnificative detalii. El nu-şi permite să-şi manifeste furia, iar ea la rândul său se acumulează în articulaţii.

— Artrita reflectă gândul că nu eşti iubit. Oamenii care suferă de artrită sunt, de regulă, nişte oameni foarte corecţi. Ei se conduc de principiul “trebuie făcut” şi au un puternic simţ autocritic.

— Luxaţiile dese ale membrelor indică faptul că omul permite în mod excesiv să fie manipulat.

— Problemele cu genunchii semnifică încăpățânare, mândrie, reprimarea fricii și incapacitatea de a ceda.

Obezitatea

Dacă omul îşi menţine o greutate excesivă a corpului, el ar trebui să-şi revizuiască lumea interioară. Adesea organismul păstrează un exces interior pentru a echilibra unul exterior. Asta arată că omul este influenţabil peste măsură din partea societăţii. Uneori acesta e un indiciu că omul nu-şi realizează obiectivele de viaţă. Copiii obezi sunt de multe ori desconsideraţi şi luaţi în râs de către cei din jurul lor.

Gambele

Problemele la gambe indică un conflict al principiilor de viaţă. Probabil aţi suferit o dezamăgire faţă de idealurile de altă dată sau vă doriţi ceva ce în acelaşi timp contravine principiilor dvs. morale. Durerea gambelor face mult mai dificilă mişcarea înainte, de aceea ea este legată de viitorul nostru şi de capacitatea de a privi optimist în viitor.

Stomacul

Medicii confirmă că gastrita apare de multe ori pe fundalul stresului şi al suprasolicitărilor sistemului nervos. Problemele cu stomacul arată că sunteţi într-o stare indecisă, duceţi lipsă de hotărâre şi poate ajungeţi în stări de disperare. Ulcerul indică un sentiment de inferioritate, frică şi nesiguranţă, precum şi reprimarea stărilor de iritaţie. Încercaţi să vă exprimaţi mai des sentimentele.