Array

Stațiunea însăși este frumoasă, dar piscina sfidează imaginația. Nu pot să cred că există …


- Advertisement -

Deci, este oare cea mai mare piscină din lume?A fost nevoie de mai mult de 5 ani pentru a fi construita, de inovații tehnologice și de o mulțime de apă. A primit titlul de cea mai mare piscină de pe Pământ.

Este, de fapt, atât de mare, încât nu se mai poate numi piscină. Oamenii o numesc o lagună făcută de om.

Situata într-o stațiune de lux din San Alfonso del Mar din Chile, această monstruozitate ar trebui sa fie pe lista tuturor turistilor.

In Romania

În anul 2009, se estima că în România existau aproximativ 140.000 de piscine iar valoarea anuală a pieței de construcții de piscine se situa în jurul valorii de 10 milioane de euro, la un preț mediu de 7.000 de euro pentru o piscină de dimensiuni medii. În anul 2008, piața era evaluată la 12-14 milioane de euro.

În anul 2002, piața de piscine din România a fost de 10 milioane de euro, cu 800 de piscine vândute în total.[4] Prin comparație, în Ungaria, piața a fost de 100 de milioane euro.

- Advertisement -

În anul 2001, piața din România era de maxim 100 de piscine vândute anual, cu o valoare totală de 2 milioane dolari, față de 250.000 de bucăți pe an în SUA sau 175.000 în Canada.

Piscina este reprezentata printr-un container ce este umplut cu apa. Deseori prevazuta cu un sistem complex de filtrare a apei, aceasta permite activitati acvatice precum inotul si alte activitati de recreere. Piscinele pot fi construite din mai multe tipuri de materiale: beton, piatra naturala, metal, plastic sau fibra de sticla. Ca marime, o piscina are atat masuri standard cat si masuri impuse de client.