Array

Testele in 30 de secunde care vor arăta dacă aveți un corp sănătos

- Advertisement -

Riscul de a ne îmbolnăvi crește drastic pe măsură ce îmbătrânim și sistemul nostru imunitar devine mai slab, potrivit medicilor . Deși este recomandat să mergi la un control fizic complet la fiecare 2 ani, iată câteva teste rapide pe care le poți încerca acasă pentru propria ta liniște sufletească. Acestea vor dura doar aproximativ 30 de secunde și vă vor anunța dacă totul este în regulă cu corpul tău sau nu.

Strângeți bine rădăcinile unghiei.

Cu degetul mare și degetul arătător, puneți presiune pe partea de sus a degetelor mâinilor stângi prin strângerea rădăcinilor unghiilor. Începeți cu degetul mare și țineți timp de 3-5 secunde. După aceea, treceți la alte degete și repetați același lucru.

- Advertisement -

După ce eliminați presiunea, sângele ar trebui să revină în cel mult 2 secunde. Dacă o face, corpul tău are un flux de sânge suficient . Degetele tale sunt strâns legate de organele tale interne și dacă testul de mai sus ar fi dureros pentru tine, s-ar putea să fie ceva în neregulă. Iată ce înseamnă durerea în diferite degete, potrivit experților :

Thumb: Dacă stoarcerea unghiei degetului mare a fost dureroasa, acesta ar putea fi un semn al unei probleme pulmonare.
Degetul indicelui: Asociat strâns cu intestinul gros, durerea la acest deget este un indiciu al tulburărilor de colon și al constipației.
Degetul mijlociu: Durerea în degetul mijlociu este un semn al problemelor cardiace.
Deget inelar: degetul inelar este asociat profund cu inima dvs. și dacă stoarcerea vârfului a fost dureroasă pentru dvs., poate fi un semn al problemelor inimii.
Degetul mic: Durerea în degetul mic indică probleme cu intestinul subțire.

. Închideți mâna într-un pumn.

- Advertisement -

Pentru acest test , faceți un pumn și țineți mâna în aceeași poziție. După 30 de secunde, deschideți pumnul și veți observa că palma a devenit albă. Când faci un pumn, vasele de sânge se strecoară , restricționând fluxul de sânge la mână.

Dacă după ce ați eliberat mâna, sângele revine în grabă, înseamnă că vasele de sânge funcționează bine și sunteți sănătoși. Pe de altă parte, dacă durează ceva timp până când palma se întoarce din nou la roșu obișnuit, poate fi un semn de arterioscleroză.

Întindeți mușchii fundului.

- Advertisement -

Culcați-vă confortabil cu fața orientată spre podea.
Ține ambele brațe pe langa corp
Păstrați piciorul stâng plat și ridicați încet piciorul drept.
Îndoiți piciorul la genunchi și mențineți această poziție timp de 30 de secunde.
Dacă faci acest lucru cu succes, corpul tău este sănătos. Dar, dacă testul ar fi dureros pentru tine, s-ar putea să ai o problemă cu gluteus maximus , unul dintre cei mai puternici mușchi din corp.

Țineți picioarele în sus timp de 30 de secunde.

Culcați-vă confortabil cu fața orientată spre podea.
Ține ambele brațe pe langa corp
Ridicați ambele picioare în sus, păstrându-vă corpul pe podea.
Mențineți această poziție timp de 30-35 de secunde.
Dacă ați reușit să faceți cele de mai sus fără să vă strângeți picioarele sau să le mișcați, corpul dvs. este sănătos. Pe de altă parte, dacă considerați că această sarcină este într-adevăr dificilă, s-ar putea să fie ceva în neregulă cu abdomenul sau coloana vertebrală inferioară .

Ridicați-vă partea superioară a corpului și stați nemișcat.

Întinde-te confortabil cu corpul tău pe podea.
Ridicați ușor în sus doar partea superioară a corpului, inclusiv mâinile.
Mențineți această poziție timp de 30-35 de secunde.
Dacă treci acest test fără dificultate, corpul tău este sănătos. Dacă nu reușiți, s-ar putea să existe o problemă cu coloana vertebrală .

Vă rugăm să rețineți că aceste teste nu sunt o alternativă la testele efective efectuate de un profesionist, ci doar o auto-verificare rapidă pe care o puteți efectua acasă. Dacă aveți simptome supărătoare, nu întârziați să consultați un medic.