Array

Toată lumea știe acest cântec , dar foarte puțini cunosc de fapt cine il interpreteaza

- Advertisement -

Toată lumea cunoaște melodia clasică „Somewhere Over the Rainbow” și încă milioane de oameni au auzit această versiune frumoasă însoțită de un ukulele, dar puțini oameni cunosc cine o canta.

Israel Kamakawiwoʻole a devenit cunoscut în 1993, odată cu lansarea albumului Facing Future, iar apoi, piesele sale Somewhere over the Rainbow și What a Wounderful World au fost preluate ca fond sonor pentru numeroase reclame, filme și programe de televiziune.

Alintat de către fani Iz, Israel întemeiază la doar 11 ani o formație cu fratele său mai mare Skippy și cu vărul său Thornton Allen, formație ce se va destrăma în 1976, datorită mutării pe continent. În acel an, îi întâlnește pe Louis “Moon” Kauakahi, Sam Gray, și Jerome Koko și, împreună cu fratele său Skippy, formează trupa Makaha Sons of Niʻihau, cu care susține spectacole în Hawaii și în alte state din SUA. În cadrul acestei formații, în perioada 1976 – 1980, Iz câștigă tot mai multă popularitate, lansând 15 albume de succes. În 1982, fratele său Skippy moare în urma unui atac de cord, fapt care îl marchează profund pe Iz.

Din anul 1990, Iz se dedică carierei de solist, lansând în continuare noi albume și susținând concerte.
Melodia a devenit un hit uriaș și a fost folosită în multe filme și emisiuni de televiziune.
Din păcate, Israel a murit la vârsta de 38 de ani în 1997 din cauza complicațiilor cu sănătatea sa, atribuite greutății sale. Dar moștenirea sa muzicală continuă să trăiască. Video-ul piesei de mai jos a fost văzut de peste 261 milioane de ori si ramane in memoria noastra .