Array

Un drum din România a fost inclus de o revista din AMERICA într-un top al celor mai frumoase trasee de străbătut cu maşina

- Advertisement -

Jurnaliştii au realizat o listă de zece drumuri încântătoare, perfecte pentru excursii. Lista a fost întocmită în funcţie de propunerile cititorilor ziarului, iar printre propuneri a fost şi o zonă din România.

Cititorii „The Guardian“ au fost încântaţi pe peisajele montane, dar şi de faptul că în România se pot vedea urşi. Jurnaliştii de la „The Guardian“ au inclus România într-un top 10 al celor mai frumoase drumuri de străbătut cu maşina, la propunerea cititorilor ziarului.

Drumul de la Bucureşti spre Braşov şi Sighişoara, dar şi peisajele din Piatra Craiului au fost descrise ca fiind superbe de Sam Wallis. În top au mai fost incluse drumuri din Statele Unite, Chile, Muntenegru, Islanda, Rusia, India, Australia sau Spania. „Drumul de la Bucureşti pe DN 1 spre Braşov şi Sighişoara este extraordinar.

Puteţi vedea Munţii Carpaţi, iar cea mai mare parte a drumului este înconjurată de păduri dese şi piscuri ale munţilor. Aici puteţi vedea urşi şi lupi, puteţi remarca mai multe castele, dar şi cai şi căruţe“, notează cititorul Sam Wallis pentru The Guardian. Pe lângă călătoria cu maşina, e recomandată şi o oprire în Parcul Naţional Piatra Craiului, care oferă privelişti superbe şi multă relaxare.

- Advertisement -

Turiştii sunt îndrumaţi să încerce produsele tradiţionale făcute în casă, printre care şi vinul.