Array

Un papagal vorbitor poarta o discutie amuzanta cu proprietarul sau

- Advertisement -

Oricine are acasa un animal de companie va va spune cu mana pe inima despre cat de pline de personalitate sunt vietatile cu care isi impart viata.

Insa atunci cand vine vorba de pasari, putem spune fara doar si poate ca acestea sunt ciudate rau. Iar acest lucru este valabil mai ales pentru tipurile de papagali vorbitori.

Aceste pasari sunt super inteligente si capabile sa invete tot felul de trucuri si cuvinte, pe cand unele chiar pot purta conversatii cu proprietarii lor. Protagonistul acestui videoclip este un papagal pe nume Tonka, care este un vorbitor desavarsit.

Dupa cum se poate vedea si auzi, Tonka adora sa se deplaseze pe scaunul din masina si sa vorbeasca despre o furtuna. Desi are un vocabular limitat, placerea lui de a purta o discutie cu proprietarul sau este mai puternica decat orice. Mai mult, in timp ce discuta, Tonka isi adreseaza siesi cuvinte de lauda. Frumosul papagal este cu adevarat iubit in aceasta familie, fiind rasplatit de catre proprietarul sau cu sarutari pe parcursul intregii calatorii.

- Advertisement -

Atunci cand iti cumperi un papagal, de obicei iti imaginezi deja cum o sa-l inveti sa injure sau macar sa-si spuna numele. De multe ori, cei care au vazut pe la prieteni pasari vorbitoare sunt foarte dezamagiti ca proaspetele lor achizitii refuza sa vorbeasca la fel ca verii lor de la Hollywood (care sunt fie indelung antrenati, fie pur si simplu dublati de actori umani).

In primul rand ar trebui sa stii ce specii vorbesc cel mai bine. Pe locul intai este papagalul cenusiu african, sau papagalul Jako, care poate sa invete sute de cuvinte. Prudle, un cenusiu african inteligent, a reusit sa rosteasca aproape 1 000 de cuvinte. Pot invata sa vorbeasca (desi mai greu) si nimfele – care invata la fel de usor sa fluiere si sa imite melodii – sau pasari din speciile Micul Alexander, Ara, Cacadu si inclusiv perusii. In principiu, fiecare specie are caracteristicile proprii. Unii invata mai repede, altii mai incet.

In plus, fiecare papagal e diferit, poti sa ai un cenusiu african care nu va invata niciodata sa vorbeasca, la fel cum ai putea sa inveti un perus istet si cateva zeci de cuvinte. Dar metoda de invatare este cam aceeasi pentru toti.