Array

Un studiu recent ne arata cât de mult timp pierdem cu activitatile zilnice din viața noastră

- Advertisement -

Totul – de la actualizarea social media până la căutarea unui loc de parcare – ocupă o parte din timpul nostru prețios. Dar aproape nimeni nu știe exact cât timp durează aceste lucruri mici în viața noastră. Și poate fi destul de surprinzător, dacă nu chiar șocant, să vezi cât de mult timp pierde oamenii în diferite activități fără să-și dea seama.

In acest articol va prezentam cat de mult timp pierdem cu activitatile zilnice. Priviti unde ne petrecem cel mai mult timp!

Încercând să adormi

- Advertisement -

Experții au calculat că oamenii petrec 7 ani întregi culcati în paturile lor noaptea, numărând oile . Unii specialiști recomandă să te ridici din pat dacă nu poți adormi în 20 de minute. Este mai bine să bei o ceașcă de ceai cald, să citești o carte, să asculți muzică relaxantă și să te întorci în pat atunci când simti ca iti este din nou somn.

Căutarea unui loc de parcare

Cu toții ne bucurăm de avantajele existenței unei mașini până vine momentul să găsim un loc de parcare. Iar această activitate durează 248 de zile din viața noastră! Pentru unii dintre noi, acest număr poate deveni un motiv bun pentru a privi transportul public într-o lumină nouă.

- Advertisement -

Cumpărături

O femeie obișnuită petrece aproximativ 8,5 ani din viața ei la cumpărături . Se pare că toți bărbații știu acest mic secret și preferă să fie ocupați cu ceva mai semnificativ – de ce altfel ar urî atât de mult această activitate?

Dieta

- Advertisement -

Pentru mulți dintre noi, pierderea în greutate este o bătălie care nu are sfârșit. Iar acest lucru poate fi valabil mai ales pentru femei. Conform cercetărilor efectuate de Cheful Dietelor, femeile își petrec aproximativ 17 ani din viață pentru dieta .

Pregătirea

„Nu sunteți încă gata?” Este întrebarea pe care aproape toate femeile trebuie să o audă zilnic. Iar studiile confirmă că bărbații se pregătesc mult mai repede în comparație cu femeile. O femeie obișnuită petrece aproximativ 136 de zile din viața ei pregătindu-se (iar acest număr nu include încă 287 de zile de încercare de a alege ținuta potrivită), în timp ce un bărbat are nevoie de doar 46 de zile pentru a se pregăti.

Sport

Deși s-ar putea să simți că timpul petrecut într-o sală de sport practic echivalează cu o eternitate, realitatea spune o altă poveste. Stam in sala doar 1 an și 4 luni din viața noastră .

Timpul petrecut pe telefon

Un om obișnuit își petrece aproximativ 11 ani din viață privind la un ecran . Acum uitați-vă din nou la cât de mult timp petrecem in sala de forta- poate de aceea trebuie să petrecem aproximativ 17 ani pentru dieta!

Stând jos

Dacă aflați că în aceste zile, oamenii stau jos timp de aproximativ 21 de ani din viața lor . Dacă ești lucrător de birou, nu uita să faci pauze pentru a-ți întinde picioarele.

Stând pe toaletă

Se spune că stăm pe toalete aproximativ 92 de zile din viața noastră . Acest punct poate părea un pic ciudat, dar este inevitabil. Dar să ne reamintim că unii oameni tind să petreacă mai mult timp acolo decât au nevoie de fapt. Citesc cărți și ziare, joacă jocuri, vorbesc și chiar lucrează acolo și un astfel de comportament poate duce la anumite probleme de sănătate .

Așteptarea

Pierdem aproximativ 235 de zile din viața noastră cu răbdare (sau nerăbdare) în timp ce așteptăm în linie . Acum că știți acest lucru, este posibil să doriți să petreceți acest timp pentru o activitate mai interesantă. De exemplu, poate doriți să citiți o carte sau să scrieți un mesaj important prietenilor sau partenerului.

Bonus: Spălarea dinților

Poate fi destul de înfricoșător să mergi la stomatolog, chiar dacă știm că tehnologia s-a schimbat atât de mult, aproape că nu simțim nimic în timp ce stăm pe scaun. Iată câteva informații care vă pot ajuta să evitați problemele cu dinții.

Experții recomandă să ne spălați pe dinți de două ori pe zi, nu mai puțin de 2 minute. Durează aproximativ 79 de zile de-a lungul vieții. În conformitate cu aceste date , o persoană obișnuită petrece doar 19 zile pentru această activitate . Periajul necorespunzător poate duce la probleme cum ar fi cariile și cavitățile, boala gingiilor și respirația urâtă, așa că încercați să nu ignorați aceste informații.